ABD'de Anma Günü tatili: Sokaklardaki kalabalık sağlık uzmanlarını endişelendirdi

ABD'de Anma Günü tatilinde sahiller ve parklarda aşırı kalabalık görüldü. Sağlık uzmanları insanların tatil gününde pandemiye karşın sosyal mesafe kurallarına uymaması ve maske takmamasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Dış Haberler

Koronavirüs salgınından şu ana kadar en çok etkilenen ABD'de her yıl mayıs ayının son pazartesi günü kutlanan Anma Günü (Memorial Day) tatilinde sahiller ve parklarda aşırı kalabalık görüldü.

Telesur'da yer alan habere göre, ülkedeki sağlık uzmanları, sokaklardaki aşırı kalabalığını yeni Covid-19 dalgasına neden olabileceğinden endişe ediyor.

Florida'nın Güney Kıyısı şeridindeki Tampa bölgesinde yetkililerin aşırı kalabalık nedeniyle otoparkları kapatmak zorunda kaldığı belirtildi. Tampa Şerifi Bob Gualtieri, insanların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesini sağlamak için 300 görevlinin sahilde devriye gezdiğini açıkladı.

Missouri eyaletinde de Ozarks Gölü yakınlarındaki bar ve restoranlarda adım atacak yerin kalmadığı kaydedildi. St. Louis'in yerel televizyon kanalı KMOV-TV'de yayınlanan görüntülerde, tatile çıkanların maskesiz ve birbirlerine yakın bir şekilde bir havuzda yüzdüğü görüldü. 

Batı Virginia eyaletinde de, karantina uygulamasının gevşetilmesi kapsamında yeniden açılan 1126 kilometrelik Hatfield-McCoy yolunda arazi araçlarının yeniden kullanılmaya başladığı görüldü. Eyalette kamp alanları ve kabinler de açık durumda.

Hatfield-McCoy Bölgesel Rekreasyon Yönetimi Genel Direktörü Jeff Lusk, yerel gazete Charleston Gazette-Mail'e yaptığı açıklamada, "Yeniden açılmış olmaktan gerçekten çok memnunuz. Yeniden açık olabilmek, işletmelerimizin yeniden canlanmasına yardımcı olacak" dedi.

Sağlık uzmanları, ülke genelindeki sokaklarda hafta sonu görülen bu kalabalıktan dolayı endişelerini dile getirdiler.

Beyaz Saray'ın koronavirüsle mücadele ekibinin koordinatörü Deborah Birx, dün ABC'ye yaptığı açıklamada, "Sosyal mesafenin kesinlikle kritik bir konu olduğu konusunda açık olmak istiyoruz. Sosyal mesafeyi koruyamıyorsanız ve dışarıdaysanız, maske takmanız gerekir" uyarısında bulundu.

Salgının merkez üssü konumundaki ABD'de 1 milton 686 binden fazla Covid-19 vakası görüldü. Ülkede virüs nedeniyle ölenlerin sayısının birkaç gün içinde 100 bini geçmesi bekleniyor.