Yetmez ama Evet pankartlarını AKP asmış

Birgün gazetesinin haberine göre, İstanbul'daki Yetmez ama Evet pankartları ile AKP pankartlarını aynı şirket asmış. AKP İstanbul İl Başkanlığı, Yetmez ama Evet pankartları ile kendi pankartlarının asılmasını beraber organize etmiş.

Birgün gazetesinin haberine göre, AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndan bir yetkili 'Yetmez ama Evet' pankartları konusundaki soruya, "Pankartlar asılırken ben başında durdum" yanıtını verdi.

İstanbul'da AKP afiş ve pankartlarını asan ve geçtiğimiz günlerde Kartal'da AKP afişinin asılması sırasında bir işçinin ölümü ile gündeme gelen Formül Reklamcılık şirketinin 'Yetmez ama Evet' pankartlarını da astığı ortaya çıktı.

Haberde, Birgün gazetesinin, 'yetmez ama Evet aktivistleri' sıfatıyla aradığı ve "afişleri az astıkları için sitem ettiği" firma yetkilisi Hakan Karasu, kendisine teslim edilen afişlerin tümünü astığını ancak yine de 'yetkililer'e kendilerini arattıracağının sözünü vererek telefonu kapadığı belirtildi.

Birgün'ün haberi şöyle

"Kendi afişleriyle birlikte ‘yetmez ama evet’ afişlerinin de asıldığı sırada ‘ekiplerin başında’ durduğunu söyleyen Keskin, afişlerin asıldığı konusunda içimizin rahat olmasını istedi ve afişlerin muhalif partilerce yırtılmış olabileceğini söyledi. Keskin bununla da kalmayarak, ‘yetmez ama evet’ afişlerinin İstanbul’un her yerine eşit şekilde dağıtıldığını söyleyerek, iktidarla ‘yetmez ama evet’çiliğin ‘demokrasi mücadelesi’ için ne kadar sırt sırta verdiğini gözler önüne serdi.

Görüşmeden sonra AKP İstanbul İl Başkanlığı’nı arayıp, adı ve soyadını söylediğimizde Tolunay Keskin’e bağlanabildik. Kendisinin gerçekten il başkanlığında görevli olduğunu teyit ettik.

İşte kayıt altına aldığımız o konuşmadan bazı kesitler:

‘Pankartların başında ben durdum!’

BirGün: Hocam biz bahsettiğimiz semtlerde ‘yetmez ama evet’lerden çok az gördük.
AKP: Şöyle bir durum var: İstanbul geneline eşit şekilde dağıldı onlar. Bizim kendi pankartlarımız da kesiliyor, parçalanıyor.
BirGün: Ya bunu acaba bu CHP’liler mi yapıyor?
AKP: Vallahi ya CHP’liler, ya MHP’liler yapıyor. Yani düşünün bizim il başkanlığının önündeki pankartları bile kesmeye cesaret ediyorlar. Yani asıldığına ben eminim. Çünkü asan ekipleri günlük olarak ben şey yaptım. Hem bizim, hem sizin ‘yetmez ama evet pankartları’nı… Ben başında durdum, onları takip ettim. Çocuklar yaptılar.
BirGün: İsim neydi özür dilerim?
AKP: Tolunay Keskin benim ismim
BirGün: Çok teşekkür ederim Tolunay Bey, hayırlı Bayramlar
AKP: Sağ olun size de…"