ÖSO 'komutanı' açık konuştu: 'Hükümete çok müteşekkiriz'

Suriye'de savaşan bir Özgür Suriye Ordusu militanı, Türkiye'de katıldığı bir televizyon programında AKP hükümetine teşekkür ederken, "ecdat" söylemine başvurdu. Militan, "Bizim dedelerimiz size İstiklal Savaşı'nda yardım etmişti, siz de bize yardım edin" dedi.

"Özgür Suriye Ordusu Halep-İdlib Bölge Komutanı" olarak tanıtılan Abdülkadir Salih isimli bir militan, Kanal 24 stüdyolarında canlı yayına katıldı.

Kendilerinin "terörist örgüt" olmadığını iddia eden Salih, Türkiye'de dışında herhangi bir ülkeden yardım almadıklarını ileri sürerken, gıda ve lojistik destek verdiği için AKP hükümetine teşekkür etti.

Programın sunucusunun ÖSO militanına sorularıyla yardım ettiği görülürken, Salih, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan "Esad fırını bombaladı" yalanını tekrar etti. Salih, El Kaide'nin Suriye'de bulunduğuna dair bu örgütten herhangi bir resmi açıklama gelmediğini söyledi. Salih, "Asıl terörist El Kaide ya da biz değil, Suriye ordusudur. Bütün dünya bunu görmeli" diye konuştu.

ÖSO militanı, Suriye'deki ÖSO dehşetini yansıtan videoları ise "Suriye yönetiminin propagandası" olarak nitelendirdi. ÖSO lideri, dünyadan silah desteği gelmediği durumda Esad'ın "ömrünün uzadığını" itiraf ederken, dünya kamuoyuna "silah" çağrısını tekrarladı. Salih, sunucunun "uçuşa yasak bölge istiyor musunuz" sorusuna, "Evet, tampon bölge isteğimiz olmuştu. Biz NATO ve benzeri örgütlerin müdahalesini istemiyoruz. Biz onlardan yalnızca silah istiyoruz" cevabını verdi.

İşte o video:

(soL - Haber Merkezi)