Salgınla mücadele eden sağlık emekçilerinin konaklama sorunu bile çözülmedi

Covid-19 salgınına karşı hastanelerde büyük bir mücadele veren sağlık emekçilerinin, ailelerini ve çevrelerini korumak için evlerine gitmediği bu süreçte konaklama ve yemek ihtiyaçları bile karşılanmıyor.

Haber Merkezi

Yeni koronavirüs salgınına karşı oldukça zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla mücadele eden sağlık emekçileri, ailelerini ve çevrelerini korumak için bu süreçte evlerinde kalamazken, birçok sağlık emekçisi devlet tarafından bir planlama yapılmadığı için kendi konaklama sorununu kendi çözmek zorunda kalıyor.

Konuya ilişkin daha önce soL’a açıklamalarda bulunan Genel Sağlık İş Başkanı Zekiye Bacaksız ve SES Genel Başkanı Gönül Erden, sağlık emekçilerinin konakladığı lojmanlardan çıkarılması ve yemek bile sağlanmamasına ilişkin çarpıcı örnekler vermişti.

Konuya ilişkin son gelişme önceki İstanbul’da yaşanırken, Zeytinburnu’ndaki Novotel'de parasıyla konaklayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden dokuz doktor, “diğer müşteriler rahatsız oluyor” denilerek otelden çıkarılmak istendi.

Büyük tepki çeken bu adımın ardından otelin sahibi olan şirket geri adım atarken, otelin mülk sahibi olan Akfen GYO da konuya ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı.

Akfen, Accor Grubu’nun işlettiği otelin mülk sahibi olduğunu duyururken, dünkü olayın ardından grubun Kayseri, Eskişehir ve İstanbul’daki bir otelini sağlıkçılara ayırdığını açıkladı.

Öte yandan söz konusu grubun Türkiye’de 15 oteli bulunduğu belirtildi.

Bakanlık ne işe yarıyor?

Sağlık emekçilerinin konaklama sorunlarını da kendilerinin çözmeye çalışması, binlerce sağlık emekçisi için konaklama sorununu bütünüyle çözecek bir adım atmaması tepki çekiyor.

Sağlıkçılar paralarını da ödeyerek kaldıkları otelde dahi zorluklar yaşamaya devam ederken, söz konusu problemin ne zaman çözüleceği merak konusu.