Başlıktan gayrısı okunmaz (mı?)

Bu hastalık, aslında genel olarak köşe yazılarında vardır.
İpe sapa gelmez polemikleri, “tirajdır” diye yapmaktan pek zevk alan bilcümle burjuva köşe yazarları, birbirlerinin yazılarındaki argümanlardan ziyade, başlıkta verilen mesaja bakıp onun üzerine laf çevirmekten pek bir hoşlanır.
Türk medyasında, haberde de olur bu bazen.
Yine de, haberlerde aşağı yukarı haberin içeriğinde ne varsa ona yakın bir başlık atmak genelgeçer kuraldır, arada bir çiğnenir ya, yine de teamül değişmemiştir.
Ve fakat…
Bu gibi hastalıkların “dandik Türk medyasına” has olup, oturaklı “yabancı basında” görülmeyeceğini düşünenler varsa, epey yanılıyorlar.
The Washington Post gazetesinde bir haber…
Başlığı, “Esad rejimi Suriye’de insani yardımın önünü tıkamayı sürdürüyor”
Haberde ise aynen şöyle deniyor: “Silahlı gruplar da insani çalışmayı tehdit ediyor. Sınır Tanımayan Doktorlar için çalışan 28 yaşındaki bir doktor, Muhammed Abyad, geçen ay aşırılıkçılar tarafından öldürüldü. İki hafta önce 7 Kızılhaç/Kızılay çalışanı Kuzey Suriye’de kaçırıldı.”
Bu bilgileri verip, başlığı “Esad rejimi çok kötü…” diye atmak, “nasılsa başlıktan gayrısı okunmaz” diye düşünülmüyorsa, nedir allahaşkına?
***
Dün Kadıköy’deki mitinge katıldım.
“Eee, Haziran’da sokağa çıkanlara ne oldu, bak yine kazandı AKP” diyen kötümser dostlarıma daha iyi bir yanıt verilemezdi.
Haziran Direnişi, dün Kadıköy’deydi.
Haziran Direnişi, dün tüm Türkiye’deydi. Sessizce.
Ayağa kalkacağı güne hazırlanıyor.
Göreceksiniz. Göreceğiz.