Emre Uslu kendi yazılarını okuyor mu?

Çarşamba günkü Emre Uslu yazısından:

“Görüşüne başvurduğum güvenlik analistleri [Erdoğan’a] bir “suikast girişimi” için üzerinde durdukları olası ihtimalleri şu şekilde sıralıyor: Öncelikle bu taşeronun Erdoğan ve AKP’yi mağdur gösterip suçu Cemaat’e yükleyerek Cemaat’i silahlı terör örgütü kapsamına sokacak bir taşeron olması gerekiyor.

“(...) Emniyet kaynaklarına göre, son günlerde Yunanistan’da DHKP-C’ye yapılan operasyonlara yanıt vermek amacıyla örgütün, Türkiye’de siyasi kişi ve kurumlara yönelik suikast teşebbüslerinde bulunabileceği konuşuluyor. DHKP-C de benzeri bir eylemde bulunacağını zaten yazıyor.

“Güvenlik birimlerine gelen istihbarata göre ‘5-6 kişiden oluşan bir DHKP-C’li grubun (Ş., H., İ., Y. ve Ö., gruptakilerin bazıları) Türkiye’ye giriş yaptığı ve bu şahısların Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da gerçekleştireceği bir açılış-miting esnasında, polis kıyafeti giymek suretiyle silahlı eylem gerçekleştirmeye veya canlı bomba olarak kalabalık içerisine girmeye çalışacakları’ iddia ediliyor.”

***

Perşembe günkü Emre Uslu yazısından:

“‘İnsanlar ne zaman ve neden komplo teorilerine inanır’ sorusu dünyada bilim insanlarının cevap aradığı sorulardan biridir. Bu sorunun literatürde yer alan ve üzerinde uzlaşma olan bir cevabı var: İnsanlar umutsuz ve çaresiz oldukları zamanlarda komplo teorilerine inanırlar.”