İşte Cebeci’nin satırlı saldırganları ve sicilleri

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’ne 1-2 Haziran günlerinde saldırarak üniversitelileri yaralayan ve İletişim Fakültesi’ne ciddi zarar veren saldırganların daha önce de kesici aletlerle üniversitelilere saldırdığı ortaya çıktı. Daha önce de yerleşkede üniversitelilere dönük saldırılarda yer alan bu kişilere hiçbir yaptırım uygulanmadı

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde, polisin ve idarenin de yol vermesiyle sık sık üniversitelilere dönük planlı saldırılar yaşanıyor. Son olarak 1-2 Haziran günlerinde yaşanan saldırılarda özel güvenliğin saldırıyı izlediği, polisin ise İletişim Fakültesi’nin tarumar edilmesine sessiz kaldığı görüntülere yansımıştı. Yaşanan saldırıda ellerinde pala ve satır gibi kesici aletlerin bulunduğu saldırganların daha önce de defalarca üniversitelilere saldırdığı ortaya çıktı.

Sendika.org'un haberine göre özel güvenliğinden öğrencisine herkesin isim isim bildiği o saldırganlar ve bundan önce karıştıkları saldırılar ise şöyle:

İsa Kök: Satırla yaralama, silahlı tehdit, provokasyon

Geçtiğimiz yıl sınav döneminde Hukuk Fakültesi öğrencisi Alican Süt’ü kantinde satırla yaraladı. Aynı gün Hukuk Fakültesi kantininde silah çekerek üniversitelileri tehdit etti. Okul yönetimi Kök’e 1 dönem uzaklaştırma cezası verdiğini iddia etti ancak cezalı olduğu söylenen zaman aralığında üniversite içerisinde görüldü.

4 Ocak 2015 günü “Başörtülü kadını dövüyorlar” yalanıyla başlayıp satırlı saldırıya dönüşen olayda yer aldı. Saldırının ardından sivil polislerin faşistleri yerleşke önünde sıraya dizerek nasihatlar verdiği anlar medyada da yer aldı. Saldırıyla ilgili açılan soruşturmadan bir hafta uzaklaştırma cezası aldı. Aynı gün yaşananlardan dolayı saldırıya uğrayan üniversitelilere verine en düşük uzaklaştırma cezası 1 ayken 1 dönem ceza alan da oldu. Bu olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra saldırıya uğrayan üniversiteliler saldıranların şikayeti üzerine evlerinden gözaltına alındı. Gözaltına alınan üniversitelilerin ikisi halen tutuklu. Tutuklu öğrencilerden biri de İsa Kök’ün satırla yaraladığı Alican Süt.

Charlie Hebdo Katliamı’nın ardından derginin özel sayısını Hukuk Fakültesi’ne asan üniversitelilere yönelik tekbirli saldırıda da yine bu saldırgan yer aldı.

Bu dönem üniversitelilerin Hukuk Fakültesi’nde açmak istedikleri Berkin Elvan Kütüphanesi’ne yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerden biri de yine İsa Kök.

Bu saldırgan 20 Mart günü İletişim Fakültesi önünde yaşanan ve “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” sloganlarının atıldığı saldırıda da yer aldı. Bu saldırı esnasında polisin yanından geçen saldırganlar çıkmak üzereyken fakülteye taşlarla saldırdı. Polis ise yanı başında gerçekleşen saldırıyı izledi. Saldırıda üç üniversiteli yaralandı. 21 Mart’ta ise “Şehitlerimiz için helva dağıtıyoruz” diyen saldırganlar ihraç edilen akademisyenlerin katıldığı ve SBF arka bahçede gerçekleşen açık derse saldırdı. Bu saldırılarda İsa Kök’ün Filistin copu olarak tabir edilen saldırı aletini kullandığı görüldü.

Ahmet Azad Kolbasar: Palalı saldırgan

Ahmet Azad Kolbasar da Charlie Hebdo’nun özel sayısının asılmasının ardından üniversitelilere tekbirlerle saldıranların arasında. İletişim Fakültesi’ne 20-21 Mart günleri gerçekleşen saldırılarda da kesici alet kullanan saldırganın elinde 2 Haziran günü yaşananlarda da pala bulunuyor.

Melikşah Polat: Tekbirle saldırı işareti

4 Ocak 2015’te yaşanan saldırıda yer alan Melihşah Polat, Charlie Hebdo’nun özel sayısının asıldığı gün tekbirle saldırıyı başlatan kişi.

Bu isimlerin dışında Cebeci’deki planlı saldırılarda yer alanların arasında Huzeyfe Furkan Karakuş, Muhammed Sefa, Mehmet Yılmaz, Alperen Ekinci, Mert Keriöz, Adem Şahin, Fatih Temel, Süleyman Doğruöz ve soy isimleri öğrenilemeyen Emre ismindeki kişiler de var.

Fotoğrafta taş atarken görülen işaretli saldırgan Huzeyfe Furkan Karakuş.

Bu fotoğraftakiler soldan sağa doğru Ahmet Azad Kolbasar, Huzeyfe Furkan Karakuş ve Melikşah Polat.

Bu fotoğrafta tekbir işareti yapan da yine Melikşah Polat.