Cebeci'de gericilerden 'ramazanda burada yemek yiyemezsiniz' saldırısı!

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bulunan İletişim Fakültesi'ne (İLEF) gericiler saldırdı. Gerilimin gün içerisinde gericilerin ve faşistlerin "ramazanda burada yemek yiyemezsiniz" tehdidiyle başladığı öğrenildi. Saldırganlar, yemekhanede bulunan öğrencilere de saldırdı.

soL - Ankara

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde gericiler tarafından öğrencilere "oruç" saldırısı düzenlendi.

Gün boyu gerilim haberleri gelirken, en son Çatı Kafe ve Pastane'ye 100 kişilik faşist grubun "Ramazanda burada yemek yiyemezsiniz" saldırısının ardından gericiler ve faşistler, İletişim Fakültesi'ne (İLEF) saldırı düzenledi.

Faşist grup pil ve demir atarak öğrencilere saldırırken, özel güvenlik ve polis saldırganlara müdahale etmeyip seyirci kaldı.

Saldırgan grup, kampüste bulunan İLEF binasında ağır hasara sebep oldu.

Öğrenciler arasında hafif yaralılar bulunuyor.


GÜNCELLEME: 15.50

Gerici gruba müdahale etmeyen polis, toplanan devrimci öğrencilere saldırdı. Kampüse gaz sıkan polis, 2 solcu öğrenciyi gözaltına aldı.


GÜNCELLEME: 15.58

Polis saldırısı sonucunda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.


GÜNCELLEME: 16.03

Polis saldırısı sonrası okul boşaltılıyor. Özel güvenliğin öğrencilere "Okuldan çıkmazsanız gözaltına alınacaksınız" dediği aktarıldı.


GÜNCELLEME: 16.27

Aktarılana göre, İLEF'i basan polisler, asistanların ve hocaların odalarını tek tek gezip içerdeki öğrencileri gözaltına aldı. Gözaltı sırasında asistanlara da bağıran çevik kuvvetin, bazı asistanların odalarının kapısını kırarak içeri girdiği öğrenildi.