Yılmaz Özdil’in kaçak yapı incelemesi başlatılan villasına yıkım kararı

Gazeteci Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’deki villasında İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sona erdi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçak eklenen bölümlerin 15 gün içerisinde yıkılmasına karar verdi.

Haber Merkezi

Gazeteci Yılmaz Özdil’in, eşi Hülya Özdil adına 4,6 milyon liraya aldığı söylenen Bodrum Bitez’deki villada, İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptığı iddiası üzerine, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, villanın bulunduğu bölgenin uydu fotoğraflarından, Özdil’in villasına yapılan teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında kaçak olarak yapıldığını belirledi.

Özdil’in villasındaki imara aykırı alanlar belirlendikten sonra soruşturma tamamlanarak dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edildi.

Bodrum Belediyesi’nin 15 iş gününde kaçak bölümleri yıkmadığı takdirde, bakanlık tarafından yıkım çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.