Limak işçileri hakları için şirket önünde eylem yaptı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Limak Holding'in Kuveyt havalimanı inşaatında çalışan işçiler, koronavirüse karşı tedbir alınmaması ve şantiyedeki vakaların artması üzerine iş bırakma eylemine başladı.

PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ

Limak’ın yapımını üstlendiği Kuveyt Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler kötü çalışma koşullarını kabul etmedikleri ve işten çıkarılan işçilere haklarının verilmemesi üzerine bir haftadır şirketten paralarını istiyor.

İşten çıkarılıp Türkiye’ye gönderilen işçilerin henüz alacaklarının ödenmediğini belirten işçiler, bir an önce haklarını alıp memleketlerine, ailelerinin yanına dönmek istediklerini belirttiler.

Kamp alanından şantiyedeki şirket binasına toplu halde yürüyüş yaparak gelen işçiler, “tüm haklarımızı alana kadar şirket binası önünde bekleyişimizi sürdüreceğiz” dediler.

İşçiler, işten çıkışla beraber özlük haklarının tamamının hesaplarına yatırılmasını, ödeme yapıldıktan sonra Türkiye’ye dönüşlerinin şirket tarafından bedelsiz bir şekilde sağlanmasını talep ediyorlar.

İşçiler açıklamasında şunları söyledi:

“Karantinaya alınmış bölgelerdeki insanları buraya getiriyorlar. Topluca yemek yediriyorlar. Bir servise 60 kişi bindiriyorlar. Koğuşlarda, yemekhanelerde, çalışma yerlerinde virüsle ilgili hiçbir tedbir almıyorlar.

Nereye başvurursanız başvurun, biz istemedikten sonra kimse buradan gidemez diyorlar. Resmen bunu söylüyorlar ve bizi açık açık tehdit ediyorlar. Uçak geldi ama şimdi de 'kimsenin alacağı yok' diyorlar. Biz buradayız. Haklarımızı verene kadar buradayız.

Fevzi Bey bize ‘ne istersem onu yaparım, istediğimi alırım istediğimi atarım. Şu zamana kadar kıdem tazminatı vardı şimdi onu da ben kaldırıyorum. Ferman bende’ dedi.''