Kızılay’dan tepki çeken ‘Ramazan’ genelgesi

Salgın koşullarında oldukça yoğun çalışan Kızılay emekçilerine tepki çeken bir ‘genelge’ yollandı. Genelgeyle uzun saatler çalışan Kızılay emekçilerine ‘Ramazan' hatırlatması yapıldı, 'günlük ihtiyaçları karşılama noktasında milletin dini ve manevi hassasiyetlerine uygun davranın’ denildi.

Haber Merkezi

Salgın günlerinde risk altında ve uzun saatler çalışmak zorunda kalan Kızılay emekçilerine, “Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü” imzasıyla tepki çeken bir genelge yollandı.

Salgın riski altında tüm gün kan alımı yapan emekçiler, “Ramazan” nedeniyle uyarıldı.

Ramazan ve salgın nedeniyle kan bağışının düştüğü ve kan stoklarının kritik seviyeye indiğinin belirtildiği genelgede, bu nedenle kan stoklarının artması için yoğun bir çalışma programına geçildiği ifade edildi.

'Günlük ihtiyaçlar ve Ramazan' uyarısı

Söz konusu yazıda emekçileri "İçinde bulunduğumuz ramazan ayının manevi iklimine uygun davranılmalı" diye uyaran Genel Müdür Nurettin Hafızoğlu, “Personelimizin milletin dini ve manevi değerlerine olan saygısını muhattaplarına hissettirmesi ve günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında ramazan ayına özgü daha özenli olması gerekmekte" ifadesini kullandı.

Açıklamada, sorumluların ilgili personeli kurumum toplum nezdindeki kabul edilirliğine zarar vermemeleri için “uygun davranma” konusunda bilgilendirmesi  istendi.

Uzun saatler dinlenemeden çalışan Kızılay emekçileri, son süreçte yoğunluklarının daha da arttığını, salgın günlerinde çalışan emekçilerin yedikleriyle ya da giydikleriyle ilgilenileceğine gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.