Hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Johnson’dan ilk mesaj

Koronavirüs nedeniyle dün hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından karantina olduğu evinden dün kaldırıldığı hastaneden ilk açıklamasını yaptı.

Johnson Twitter'da yaptığı açıklamada “Doktorumun tavsiyesi üzerine bazı rutin testler için hastaneye geldim, hâlâ koronavirüs semptomları gösteriyorum” dedi.

Johnson açıklamasında keyfinin yerinde olduğunu, ekibiyle temas halinde olduklarını ve virüse karşı mücadelede birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Öte yandan İngiltere basınında Johnson’ın durumunun ağırlaştığı ve hastanede oksijen tedavisi gördüğüne yönelik haberler yayımlandı. İngiliz Guardian gazetesi de hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Johnson’ın durumunun açıklanandan kötü olduğunu ve doktorlarının Johnson’a solunum sorunlarından endişe duydukları için ek testler yaptıklarını duyurdu.

Hükümetse başbakanın durumunun ağırlaştığı iddialarını yalanladı ve Johnson’a gösterdiği semptomlar nedeniyle bazı tedbir amaçlı testler yapıldığını açıkladı.

Johnson’ın partisi Muhafakar Parti’den, 55 yaşındaki başbakanın iyileşene kadar görevden çekilmesini çağrıları da yapılmaya başlandı.

Johnson’ın dün hastaneye kaldırılmasının ardından bugünden sonra yapılan koronavirüs toplantılarına Dışişleri Bakanı Dominic Raab başkanlık edecek.

Başbakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığına yönelik haberlere sakınımlı yaklaşmaya çağırırken, Johnson’ın zatürreeye yakalanıp yakalanmadığı sorusuna yanıt vermedi.

Johnson 27 Mart’ta koronavirüs testinin pozitif çıktığını, hastalığın hafif belirtilerini gösterdiğini açıklamıştı.

Reuters’ın haberine göre doktorlar Johnson’ın yaşında COVID-19 semptomları gösteren bir kişinin belirtilerin baş göstermesinden 10 gün sonra oksijen seviyesi, akciğer, karaciğer, böbrek fonksiyonları ve kalp kontrolünden geçirilmesi gerektiğini bildiriyor.