TMMOB'dan Erdoğan'a yanıt: Cumhurbaşkanı'nın demokrasi ile bağı kalmamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meslek örgütlerinin seçim sisteminin değişmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına TMMOB'dan açıklama geldi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde meslek örgütlerinin seçim sisteminin değişmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan'a cevap TMMOB'dan geldi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Erdoğan'ın açıklamalarını demokratik yöntemlerle meslek odalarını kazanamayan iktidarın kayyum yöntemiyle kazanılmaya çalışılması olarak değerlendirerek, “Devletin tüm olanaklarını kullanarak işleyemez hale getirmek, gerekirse kayyumlar eliyle o makamları işgal etmek, AKP’nin yönetme biçimi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanı, baskı ve zor yoluyla sindiremediği meslek örgütlerini, ‘yasal düzenleme’ yoluyla işlevsizleştirmek ve kontrol etmek istemektedir'' dedi. 

Erdoğan'ın iktidara geldiğinden beri meslek ve emek örgütlerine tahammül edemediğini belirten Koramaz, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardan beri çeşitli gerekçelerle kurumlarımızı hedef almayı bir alışkanlık haline getirdi. Daha önceki yıllarda özelleştirme uygulamalarına karşı çıktığımız, kentsel mekanlarımızı koruduğumuz, barışı savunduğumuz için kurumlarımızı hedef alan Cumhurbaşkanı, bu sefer de insan haklarını ve laikliği savunduğumuz için bizi tehdit ediyor'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın demokrasi ile bağı kalmadığını da dile getiren TMMOB Başkanı, ''Cumhurbaşkanı’nın meslek örgütlerini hedef alan açıklamaları, antidemokratik ve otoriter bakış açısının yansımasıdır. Kendisi dışında hiçbir görüş ve anlayışa tahammülü olmayan, kendi fikirlerini anayasadan ve hukuktan üstün gören bu anlayışın demokrasiyle bağdaşması mümkün değildir. Zaten uzun zamandan bu yana, Cumhurbaşkanının söylem ve pratiklerinin demokrasiyle bağı kalmamıştır'' sözlerini sarf etti.