Karaman davası yarın başlıyor

Karaman’daki Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde kalan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanarak tutuklanan öğretmen 54 yaşındaki öğretmen Muharrem B., yarın hakim karşısına çıkacak. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya pek çok siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü temsilcisi ve gözlemcisi katılacak.

Haber Merkezi

Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e ait öğrenci evlerinde meydana gelen çok sayıda öğrenciye tecavüz ve taciz olayıyla ilgili dava, yarın Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. 

Sanık öğretmen Muharrem B., 20 Nisan Çarşamba günü Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapis istemiyle yargılanacak.

Duruşmaya Ankara, İstanbul, İzmir ve çevre illerden çok sayıda hukukçu, gazeteci, gözlemcinin yanı sıra siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü yöneticisinin de katılacağı öğrenildi. 

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu da, davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. Komisyon Başkanı Av. Nuriye Kadan, Karaman Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ensar Vakfı ve KAİMDER yurt,ev ve pansiyonların da acilen kapatılması gerektiğine dair dilekçe verdiklerini de belirtti.