Ünlü film yönetmeni: ABD salgını İran ve Venezuela'ya karşı silah olarak kullanıyor

ABD'li film yönetmeni Oliver Stone, salgına karşın İran ve Venezuela gibi ülkelere ekonomik yaptırım uygulamaya devam eden ABD yönetimine eleştirilerde bulundu.

Dış Haberler

ABD'li ünlü yönetmen Oliver Stone, New York Daily News'ta yayımlanan yazısında, ABD yönetiminin KOVİD-19 ve dış politikalarına yönelik eleştirilerde bulunarak, yönetimi "insanlık terbiyesinde noksanlık"la suçladı.

ABD'nin küresel sağlık krizine karşın Venezuela ve İran'a yönelik yaptırımları kaldırmamasını eleştiren Stone, yönetime "ciddi ahlaki yüzleşme" çağrısı yaptı ve politikalarda acil değişiklik yapılmaması durumunda çok sayıda hayatın tehlikede olduğu yönünde uyarıda bulundu.

ABD'yi, birçok ülkeye tıbbi yardımda bulunan Küba ve Çin'le kıyaslayan Stone, "Bu ülkelerin eylemleri, dünyanın şu anda ihtiyacı olduğu uluslararası dayanışmayı ve insanlığı temsil ediyor. Ne yazık ki, Wahington hükümeti, bunların tam tersini sergiliyor. ABD'nin virüsü bu ülkelere karşı silah olarak kullanmasını söylemek yanlış olmaz" diye konuştu.

İran'da salgın nedeniyle 10 dakikada 1 kişinin öldüğüne ve uluslararası sağlık yetkililerinin milyonların ölmesinden endişe ettiğine dikkat çeken Stone, "Eğer bu olursa, ABD yönetimi, büyük bir ahlaki ve yasal sorumluluk üstlenecek, çünkü İran'da pandeminin yayılmasına açıkça katkıda bulunuyor" dedi.

Stone, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın salgına karşın Küba, Venezuela ve Nikaragua'ya ekonomik baskılarını yoğunlaştırmasını kınadığını belirtti.