Mehmet Cengiz'in restore edeceği köşk kül oldu

Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu içinde yer alan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’ne, restorasyon izninin yangından beş gün önce verildiği ortaya çıktı. Restore edecek şirketin ise Erdoğan'ın oluşturduğu para havuzuna verdiği destekle bilinen Mehmet Cengiz'e ait olması dikkat çekti.

İstanbul Üsküdar’daki Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda dün çıkan yangında tarihi köşk kül oldu. Yangında kül olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’ne, restorasyon izninin yangından yalnızca beş gün önce verildiği ortaya çıktı.

Restorasyonu gerçekleştirecek şirket ise Erdoğan'ın Sabah-ATV için oluşturduğu para havuzuna desteğiyle bilinen ve internete düşen ses kayıtlarında "Milletin a. koyacağız" şeklinde küfürleriyle bilinen Mehmet Cengiz'e ait.

İzin 5 gün önce verildi
Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu içinde bulunan tarihi köşkün sahibi olan Cengiz İnşaat tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Cengiz İnşaat AŞ, metruk durumda bulunan köşkün restorasyonu için gerekli proje ve izin çalışmalarını 2013 yılı ikinci yarısından itibaren başlatmış olup Anıtlar Yüksek Kurulu’na da gerekli başvuruları yapmıştır. Anıtlar Yüksek Kurulu, bu başvuruları değerlendirerek 23 Haziran 2014 tarihinde, restorasyon için gerekli ön izni vererek, restorasyon sürecini başlatmıştır.”

Şirket, daha önceki planlara uygun olarak Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nü aslına uygun restore edeceklerini açıkladı.