İngiltere'de milletvekillerine evden çalışma ödeneği

İngiltere'de evden çalışan milletvekilleri için 10 biner poundluk ek ödenek çıkarılırken, zam talepleri Sağlık Bakanı tarafından reddedilen hemşireler kararı eleştirdi.

Dış Haberler

İngiltere’nin koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı önlemlerden milyonlarca işçi olumsuz etkilenirken, diğerleri kadar etkilenmeyen bir grup var, milletvekilleri. Times’ın haberine göre, milletvekillerine kendilerinin ve ekiplerinin evden çalışmalarına yardımcı olmak için hatırı sayılır bir para veriliyor.

İngiltere’de milletvekilleri salgın sırasında evden çalışmanın neden olduğu harcamalar için, yıllık 26 bin poundluk olağan ofis bütçelerine ek olarak 10 bin pound ödenek alabiliyorlar. İlave ödenek milletvekilleri ve çalışanları için dizüstü bilgisayar veya yazıcı gibi teçhizat alımında ya da ilave elektrik, ısınma ve telefon faturalarının ödenmesinde kullanılabiliyor.  Bu Birleşik Krallık için toplam 6,5 milyon poundluk ekstra bir harcama anlamına geliyor.

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Matt Hancock’un hemşireler için ücret zammını tartışmanın sırası değil sözü henüz hafızalardan silinmemişken, Nurses United UK isimli hemşire örgütü, Ulusal Sağlık Sistemi çalışanlarının yeterli kişisel koruyucu malzeme alamadığı bir dönemde milletvekillerine ek ödenek ayrılmasını eleştirdi.

Uygulamanın sosyal medyada da tartışma yarattığı ve pandeminin esas yükünü yoksul, kırılgan ve engelli insanların sırtlamasına bir başka örnek teşkil ettiği belirtiliyor.