ABD'de salgın günlerinde çok sayıda kişinin suyu 'borç' nedeniyle kesildi

ABD'de Michigan eyaletinin Detroit şehrinde çok sayıda evin suyu ödenemeyen faturalar gerekçesiyle kesildi.

HABER MERKEZİ

ABD’de koronavirüs salgını nedeniyle ödenemeyen su faturalarından dolayı pek çok ailenin evlerindeki su kesildi. Vatandaşlar bu süreçte suya çok ihtiyaç duydukları halde kullanamadıklarını aktardı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, ABD’de koronavirüs vakalarının çok görüldüğü Michigan eyaletinin en büyük şehirlerinden ve aynı zamanda koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü şehirlerden olan Detroit’te yaşayan kişi durumu; "Bu dönem çok stresli geçti ancak kendi el dezenfektanımı yaptım'' diyerek anlattı. Su kullanamadığını söyleyen vatandaş, çocuklarını koronavirüsten korumak için aloevera ve alkol kullandığını ekledi.

Yüksek sayıda koronavirüs vakalarının Detroit şehrinin suların kesik olduğu mahallelerde görüldüğü söyleniyor.

Şehrin Sular Müdürlüğü başkanı Gary Brown ise konuya ilişkin, en azından kentte kimsenin ödenmemiş faturalar yüzünden evinden çıkarılmadığını söylüyor. Başkan, "Diğer ABD şehirlerinin aksine hiçbir Detroitli evlerini faturaları ödeyemedikleri için kaybetmeyecek. İnsanların %92'si faturalını zamanında ödüyor. Ödeyemeyen %8'in büyük bir rakam olduğunu söylemiyorum, 18 ila 20 bin arasında insan fatura ödemekte zorlanıyor'' dedi.

Bu durum çoğu Amerikalıyı susuz bırakıyor, kriz anındaki en temel sağlık uyarılarını takip etmelerine olanak vermeyip insanları virüsün ellerine bırakıyor.