Rus işçi gizli kamerayla insanlık dışı koşulları anlattı

Sibirya'daki Amur Tesisi'nde Türkiye'den Yamata İnşaat'ın da katıldığı bir inşaat projesi yürüyor. Olumsuz koşulları yansıtan görüntüler internette yayınlanırken, şantiyede Kovid-19'a yakalanmış işçi sayısının 5 bini bulduğu iddia ediliyor.

Patronların Ensesindeyiz

Dünyanın en büyük doğal gaz işletme tesisi inşaatı olarak reklamı yapılan Sibirya bölgesindeki Amur Tesisi geçtiğimiz günlerde gündeme 1500 işçiye korona virüs teşhisi konması ile gelmişti. Şantiyede çok sayıda işçide Kovid-19 semptomları görüldüğü halde önlem alınmadığı, grip diye geçiştirildiği ortaya çıktı.

Rus ve Çinli ortaklarla birlikte Türkiye’den Yamata İnşaat ve Rönesans Holding'in yürüttüğü inşaat projesindeki olumsuz koşulları gözler önüne seren görüntüler geçtiğimiz günlerde internette yayınlandı. Görüntülerde şantiyede korona virüse yakalanmış işçi sayısının 5 bini bulduğu iddia ediliyor.

Amur (Sibirya)

Yamata ve Rönesans’ın Amur Şantiyesinde Rus işçi gizli kamerayla çektiği insanlık dışı koşulları anlattı.

Gizli kamerayla çekilen görüntüler şantiyede işçilerin maruz kaldığı insanlık dışı çalışma koşullarını ve devlet başkanları eşliğinde büyük tantanayla başlayan inşaatın temelde işçilerin sırtında yükselen dev bir kâr kapısı olduğunu gösteriyor.

Şantiyedeki sağlıksız koşullar, kötü yemekler, hiç bitmeyen kuyruklar virüsün yayılması için uygun ortamı sağlamak adına her şeyin yapıldığını ispat ediyor. Söz konusu görüntülerin en çarpıcı bölümlerini sizler için derledik.