Batı Şeria'da bir duvar resmi: Halkların kardeşliği sınır tanımaz

Batı Şeria'da Fidel Castro, Che Guevara, Hugo Chavez ve Yaser Arafat'ın yer aldığı 10 metrelik bir duvar resmi üç ülkenin halkları arasındaki kardeşliğe adandı.

DIŞ HABERLER

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da Filistin halkının Küba ve Venezuela halklarıyla dayanışmasını sergilemek üzere "El Ahrar" (Özgürler) adı verilen bir duvar resmi çizildi.

Resmin çizildiği 10 metre eninde ve 3 metre boyundaki duvar, Batı Şeria'nın güneyindeki Dura kentinde yer alıyor. Kentte duvar resimleri Filistin halkının kendilerini ifade ettikleri önemli bir unsur olarak biliniyor.

Fidel Castro, Ernesto Che Guevara, Hugo Chavez ve Yaser Arafat'ın yüzlerinin yan yana resmedildiği muralin yüzde 90'ının tamamlandığı belirtildi. 

Filistin-Küba Dostluk Derneği Başkanı Muhammed Ebuatvan, yaptığı açıklamada Filistin halkının mücadelesinin ABD'nin Küba ve Venezuela'ya uyguladığı ambargoya karşı bu ülke halklarının mücadelesiyle ortak olduğunu vurguladı.

teleSUR'da yer alan habere göre Muhammed Ebu Atvan, duvar resmiyle bu halklar arasındaki kardeşlik bağını kayda geçirmek istediklerini söyledi.

Ebuatvan ayrıca Küba'nın koronavirüs pandemisine karşı mücadelede bir dizi ülkeye sağlık tugayları göndererek dayanışma ve insanlık örneği gösterdiğini de dile getirdi.