Barolar eylemi: Beş günde neler oldu?

AKP’nin baroların yapısını değiştiren düzenleme hazırlığına karşı Baroların ‘Savunma Yürüyüşü’, bir günlük polis engelinin ardından dün tamamlandı. Baro başkanları engellemelere karşın direnirken, Ankara ve İstanbul adliyelerinde destek eylemleri yapıldı. Öte yandan Ankara’daki eylemde, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanları tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi

AKP’nin baroları hedef alan düzenlemesine tepki gösteren baro başkanları, 19 Haziran günü tüm illerden Ankara’ya ‘Savunma Yürüyüşü’ başlatmıştı.

Baroları bölecek ve etkisizleştirecek düzenlemenin geri çekilmesini talep eden baro başkanları, hafta sonu da devam eden yürüyüşün ardından pazartesi sabahı Ankara girişinde polis tarafından hukuksuzca durdurulmuştu.

Bunun üzerine Türkiye'nin çeşitli adliyelerinde baro başkanlarının yürüyüşüne destek eylemleri yapıldı.

Ankara girişinde etrafı barikatla çevrilen, yürümelerine izin verilmeyen baro başkanlarına destek için alana gelen avukatlar ve yurttaşlar ise polisin saldırısına maruz kalmıştı.

Önceki gece yağmur altında kalan ancak yürümekte kararlı olan ve bekleyişlerini sürdüren baro başkanları, dün sabah da kararlarından vazgeçmezken, yapılan görüşmelerin ardından baro başkanlarının belli bir mesafeye kadar yürümesi, sonrasında araçlarla Anıtkabir’e geçmesi kabul edildi.

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bir gün sonra gittiği direniş alanında baro başkanlarının tepkisiyle karşılaştı ve bekleyiş alanına zincir oluşturularak alınmadı. Baro başkanları Feyzioğlu'nu sırtlarını dönerek protesto ettiler.