Yıldız Teknik Üniversitesi'nin basın danışmanı AKP yöneticisi oldu

Yıldız Teknik'te rektörlüğün basın danışmanı olan ve reklam panolarındaki mankenleri güvenlik görevlilerine kapattırmasıyla tanınan Ümit Sanlav, AKP ilçe yönetimine seçildi.

Haber Merkezi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlük Basın Danışmanı, aynı zamanda sarıyerhaber.com isimli internet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sanlav'ın geçtiğimiz günlerde düzenlenen AKP Sarıyer 5. Olağan İlçe Kongresi'nde, AKP Sarıyer ilçe yönetimine seçildiği iddia edildi. Sosyal medya paylaşımları ve yayınlanan İlçe Yönetim Kurulu Listesi'nin 14. sırasında adının bulunması da bu iddiaları doğruluyor.

Sanlav da, sosyal medya üzerinden kendisine gelen tebrikleri yanıtlayarak, teşekkür etti.

GEZİ EYLEMCİLERİNE HAKARET

Ümit Sanlav, sosyal medya hesapları üzerinden Haziran'da sokağa çıkar sanatçıları "yavşak" olarak nitelendiren bir tweet'i de favorilerine eklemiş.

Sanlav'ın sosyal paylaşım platformu Twitter'da paylaştıkları da bolca dinci-gerici içerik barındırdığı da açıkça görülüyor.

Sanlav geçtiğimiz dönemde YTÜ'de "reklam panolarındaki mankenlerin okul güvenliği tarafından kağıtlarla kapatılması" olayı ve "Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki havuzda erkek hocaların çocuklara eğitim vereceği için kadın personel tarafından kullanılamaması" açıklamalarıyla da dikkat çekmişti.

DEVLET MEMURLUĞU KANUNU'NA AYKIRI

Sanlav'ın AKP İlçe yönetimine girmesi sosyal medya paylaşımlarının içeriği bir tarafa bırakılırsa, Devlet Memurluğu Kanunu'nun 7. maddesine de aykırı. Madde devlet memurlarının siyaset ile ilişkileri hakkında şöyle diyor: "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar."