İşte AKP'nin 'çevrecilik' eserleri: Ruhlarında var...

İktidarı boyunca birçok çevre katliamına imzasını atan AKP, "çevrecilik ruhumuzda var" derken, biz de AKP'nin çevrecilik marifetlerini derledik...

Haber Merkezi

Antalya'nın Belek ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) tarafından düzenlenen 2015 Atık Yönetimi Sempozyumunun açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "çevrecilik ruhumuzda var" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin sözleri AKP'nin son zamanlarda yaptığı çevre katliamlarını hatırlattı.

İşte sadece geçen yıla sığan bazı çevrecilik faaliyetleri:

*AKP’nin 2011’de vaat ettiği 35 projeden biri olan “Kemalpaşa’ya Lojistik Köy Projesi” kapsamında 100 binin üzerinde zeytin ağacı sessiz sedasız kesildi.

* Antalya'nın Hisarçandır köyünde yeni açılan mermer ocağı sebebiyle 800 yıllık sedir ağaçları kesildi.

* Başbakan Ahmet Davutoğlu, evine rahat ulaşmak için Binicilik Kulübü'nün ortasındaki ağaçları keserek helikopter pisti yaptı.

* Amasra'ya yapılması planan termik santral için 40 bin ağaç kesildi.

* Bosphorus Nickel Madencilik Tic. A.Ş., sülfürik asit kullanılarak açık yığın liçi çıkarmak için başvurduğu her ülkeden ret yanıtını aldı. Sözcü'denBaşak Kaya'nın haberine göre, şirket son olarak Manisa Turgutlu’ya bağlı Çaldağı’nda çalışmalara başladı. Hükümet desteğini de arkasına alan şirket, Çaldağı’nda 200 bin ağacı kesti. Doğa katliamı yapan şirkete bir de “Dünyada ilk kez Manisa Çaldağı’nda yığın liçi yöntemini oksitli nikel cevherinde kullanarak satılabilir ürün haine getirilmesinin hedeflendiği” gerekçesiyle TÜBİTAK’tan 2.8 milyon lira para akarıldı.

* Beylerbeyi Sarayı’nın hemen karşısında bulunan, semtin önemli kamusal yeşil alanlarından olan parktaki tarihi çınar ağaçları "bağlantı yolu açılması" gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla kesildi.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi ODTÜ’de yol yapım çalışmalarında ağaç kesimi tartışmaları sürerken gece baskını ile ağaçları kesti. Toplamda 3000 ağaç kesildi.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şentepe’ye yapılacak teleferik hattı üzerinde bulunan 40 yıllık ağaçları vatandaşın tepki göstermesi üzerine sahur operasyonuyla söktü.

* Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı, lüks villalar için 208 ağacı kesti ancak yetmedi, parsel dışında kalan çam ağaçlarını da katletti.

*Son olarak: 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi için Kuzey Ormanları'nda yapılan "çalışmalardan" yansıyan fotoğraf İdris Güllüce ve AKP'nin ruhunda "çevreci"liğin boyutlarını gösteriyor.