Anadolu Üniversitesi abarttı!

Anadolu Üniversitesi yönetimi solcu öğrencilerin kantinde bir toplantıda yapacağını öğrendikten sonra kantini tadilat bahanesiyle kapattı. Ancak kantinde herhangi bir tadilata başlandığı görülmedi.

Anadolu Üniversitesi yönetiminin solcu öğrencilerden duyduğu korku, üniversitede kantin kapattırdı. Tadilat gerekçesiyle kapatılan kantin asıl olarak solcu öğrencilerin yapacağı kantin toplantısını hedef alıyordu.

Anadolu Üniversitesi saldırıda dur durak bilmiyor. Bu sene muhalif olan ne varsa gördüğü yerde ezmeye çalışan üniversite yönetimi, işi kantin kapatmaya kadar vardırmış durumda.

Anadolu Üniversitesi’nde bugün kantinde bir öğrenci toplantısı yapmak isteyen solcu öğrenciler ilginç bir durumla karşılaştı. Okulun her köşesi sivil polis arabaları ve sivil polislerle dolduruldu. Bunun dışında okulun girişinde tam 8 otobüs çevik kuvvet hazır bekler hale getirildi. Bunlar yetmezmiş gibi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kantini “tadilat” nedeniyle kilitlendi.

Tadilat da yapılmadı
Kantin toplantısında solun öğrencilerle buluşmasından korkan yönetim üniversitenin en büyük kantinini tadilat bahanesiyle kapatıp hiçbir tadilat yapmadı. Amacın yapılanın toplantıyı engellemek olduğu net bir şekilde ortaya çıkarken sivil polis arabalarının okulun bütün fakültelerini tek tek gezerek kantin toplantısı araması çevik kuvvetin daha büyük bir büyük saldırının hazırlığı içerisinde olduğunu düşündürdü.

En son TKP’li Öğrencilerin ailelerini “Çocuklarınız komünist parti ile olaylara karışıyor okuldan atılacak sahip çıkın” diyerek tehdit eden Anadolu Üniversitesi yönetimi ve polisin dün kantin kapatmasının ardından önümüzdeki günlerde hangi yöntemlere başvuracağı öğrenciler arasında büyük merak uyandırıyor.
(soL-Eskişehir)