"Türkiye dip noktayı görmedi" diyenlere...

AKP destekçisi kimi liberaller, işsizliği ele alırken, "ülkede aç olmadığını, işsizlerin ailelerinden desteğin hâlâ sürdüğünü" belirtir. İstedikleri oldu işsizler dip noktada artık!

CNN Türk'ün haberine göre, Mersin'de dilencilik yapan 30 yaşındaki Emine Balkar ve açlıkla boğuşan ve bir deri bir kemik kalan 10 aylık oğlu İbrahim'i görenler, polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Anne, "Yanlış anlamayın. Açlıktan ölmemek için dilenmeye çıktım" dedi.

Kent merkezindeki işlek caddelerde dilenen 3 aylık hamile Emine Balkar'ın kucağındaki çocuğun aşırı zayıf ve bitkin bir halde olduğunu fark eden bir kişi, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine Emine Balkar'ı bulan polis, besinsizlikten iskelet gibi gözüken İbrahim için ambulans çağırdı. Yaşananlar karşısında şaşkına dönen Balkar, çocuğunun elinden alınacağı korkusuna kapılarak ağlamaya başladı. Kucağındaki minik yavrusunu sağlık ekibine vermek istemeyen genç kadın, aniden fenalaştı.

Bunun üzerine sağlık ekibince tansiyonu ölçülen Emine Balkar, gözyaşı dökerek doğduğu günden itibaren açlık ve sefalet içinde bulunan oğluna yardım eli uzanmasını istedi. Sağlık ekibinin sorduğu sorulara güçlükle cevap veren Balkar, daha sonra tedavisi için ambulansa alındı.

Götürüldüğü Toros Devlet Hastanesi'nde 5 saat gözetim altında tutulan İbrahim'in aç ve hasta olduğunu belirten Emine Balkar, "Eşim çöplerde kağıt ve naylon toplayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Her zaman iş olmuyor, açlıktan ölmemek için ben de dilenmeye başladım. Başka çarem yok" dedi.

Tedavinin yanı sıra beslenen minik İbrahim, annesi Emine Balkar'a teslim edildi.

(soL - Haber Merkezi)