Erdoğan'dan 'Ermeni soykırımı' hamlesi: Yeni bir yapı oluşturacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, 'Ermeni soykırımı'na ilişkin iddialara cevap vermek ve strateji geliştirmek için yeni yapıların kurulması kararlaştırıldı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, 'Ermeni soykırımı' da gündeme geldi. 

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Yüksek İstişare Toplantısı'nda, 'Ermeni soykırımı' ile ilgilenen bir kurulun olmadığı ve bütüncül bir siyasetin yapılamadığı belirtilirken, 'Ermeni soykırımı'na ilişkin iddialara cevap vermek ve strateji geliştirmek için yeni bir yapının oluşturulması önerisi yapıldı. Erdoğan'ın talimatıyla yeni yapının kurulması için çalışmalara başladı.

'Bağımsız, özerk bir yapı'

Söz konusu yapının devlet ile ilişkisinin olmayan özerk ve bağımsız bir yapı olması planlanıyor. Ayrıca konu, yeni kurulacak kurul tarafından tarih, kültür, hukuk gibi başlıklarda da incelenecek. 

Daha önce planlanmıştı

Yeni kurulacak kurul, ABD Kongresi’nde yeni bir Ermeni tasarısının gündeme geldiği ve ABD mahkemelerinde Ermeniler tarafından açılan davaların görüldüğü sıralarda gündeme gelmiş ancak pandemi nedeniyle ertelenmişti.