Baro başkanları Meclis önünde, Feyzioğlu AKP'nin elçisi oldu

TBMM komisyonunda ‘çoklu baro’ görüşmeleri sürerken içeri alınmayan baro başkanlarının Meclis’in Çankaya Kapısı önünde bekleyişi sürüyor. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise AKP'li Bülent Turan'ın komisyona 'en fazla 3 başkan girsin' önerisini baro başkanlarına ilettiğini söyledi.

Haber Merkezi

TBMM Anayasa Komisyonu’nda AKP’nin “çoklu baro” yasa teklifi görüşmelerine katılmaları kabul edilmeyen ve Meclis’e girişleri de engellenen yaklaşık 30 baro başkanının TBMM’nin Çankaya Kapısı önündeki bekleyişi sürüyor.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt saatler sonra Meclis kapısı önünde oturmaları için kendilerine bank getirildiği görüntüleri sosyal medyadan paylaştı:


soL’a konuşan Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Özgen Hindistan, baro başkanlarının komisyon toplantısına katılmak için görüşmelerinin sürdüğünü, tüm baro başkanlarını komisyon toplantısına katılmasını beklediklerini söyledi.

TBB Başkanı Feyzioğlu AKP’nin elçisi mi?

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bu süreçte AKP'nin önerilerini baro başkanlarına ileten bir elçilik görevine soyundu.

Feyzioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AKP’li Bülent Turan’ın baro başkanlarının kendi belirleyecekleri 3 temsilcinin Komisyona katılması önerisinde bulunduğunu belirterek kendisinin de bunu baro başkanlarına ilettiğini söyledi. Feyzioğlu baro başkanlarının "hepimiz gireceğiz üçümüz konuşacağız" önerisini ilettiklerini, bu önerinin kabul edilmediğini söyledi.

Feyzioğlu “Baro başkanlarının ‘hepimiz girmek istiyoruz’ karşı önerisine de TBMM Adalet Komisyonu usule aykırı olduğu ve pandemi şartlarında yer sorunu bulunduğu gerekçesiyle sıcak bakmıyor. Görüşmelerimiz devam ediyor.” diye yazdı.

AKP'li Turan: Yapacağım ilk iş İstanbul Barosu'ndan istifa etmek

Feyzioğlu'nun ardından bir açıklama da AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. DHA'nın aktardığına göre Turan, şunları söyledi:

"Madem Baro Başkanlarının bir kısmı komisyon çalışmasında meclisin kapısına gelmişler, ısrar ediyorlarsa biz de bu talebi ilgililerle görüşerek içlerinden 3 baro başkanının içeri gelmesini, komisyona gelmesini talep ettik. Teklifi 'Biz hepimiz geliriz' diyerek reddettiler. Israrla 'Hepimiz' denilmesi, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine de aykırı. Bu teklif geçtikten sonra yapacağım ilk iş mensubu olduğum İstanbul Barosu'ndan istifa ederek kurulacak ilk baroya üye olmak."