"Ulusal Kahraman"a bak!

Güney Osetya’da Rusya’yla girdiği savaşta ABD’nin büyük desteğini alan Gürcistan lideri, Amerikalı senatör McCain’i verdiği destekten dolayı ulusal kahraman ilan etti.

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ABD Başkanı Barack Obama’nın seçimlerdeki Cumhuriyetçi rakibi John McCain’e, Ağustos 2008’de Rusya’yla girdiği savaşta ülkeye verdiği destekten dolayı “Ulusal Kahramanlık Madalyası” verdi. Gürcistan'ı ziyaret eden McCain onuruna dün tören düzenleyen Saakaşvili, McCain'in o zor dönemde kendisini arayarak “Biz hepimiz sizin yanınızdayız” dediğini anlattı.

Savaş sırasında tüm dünya televizyonlarında Gürcistan'ı koruyan McCain'ın Gürcistan'ın kahramanı olduğunu söyleyen Saakaşvili, ABD’li senatöre bir de tabanca hediye etti. Tabancanın, bir Rus generali tarafından Vietnam'da esir tutulan bir ABD pilotundan alındığını ve Gürcü-Rus savaşı sırasında bir Gürcü iş adamının bu tabancayı satın aldığını anlatan Saakaşvili, sembolik anlamı nedeniyle bu tabancayı McCain'e vermek istediğini belirtti.

John McCain de “Bu ödül sadece benim değil tüm Gürcü ve Amerikan halkının ödülüdür. Bu ödül, bugüne kadar aldığım ödüller arasında en önemlilerinden biri” dedi.

(soL - Dış Haberler)