İşgalciler akşamdan kalma

Afganistan'daki NATO askerlerinin yasaklara ve kısıtlamalara rağmen sık sık düzenledikleri partilerde sabahlara kadar eğlenmesi, askeri "başarısızlıktan" kurtulamayan işgal güçlerini endişelendiriyor.

NATO'nun Afganistan'da Taliban'ın kaçırdığı iki tankere düzenlediği saldırıda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinin ardından, olayla ilgili bilgi almak için NATO karargahını arayan Afganistan'daki ABD komutanı General Stanley McChrystal'ın, sarhoş ya da akşamdan kalma askerlerden başka kimseye ulaşamadığı ortaya çıktı. ABD üslerinde sık sık parti verilmesinden rahatsız olan NATO'ya bağlı Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) Komutanı McChrystal, "kafalarını savaşa değil partilere yormak"la eleştirdiği askerlerin üste içki içmelerini de yasakladı.

Adını açıklamayan bir askeri yetkili, perşembe günlerinin NATO karargahlarında parti günü olduğunu ve birçok askerin içki yasağına ya da kısıtlamalarına uymadığını söyledi.

Askerlerin içki düşkünlüğü nedeniyle Afganistan'daki işgal güçlerinin üslerinde yaşanan güvenlik açığı, NATO üyesi ülkeler arasında da tartışma yaratıyor.

Kabil'deki Afganistan Büyükelçiliği'ni koruyan özel güvenlik görevlilerinin alem yaptığını, sarhoş olarak kavga ettiğini gösteren fotoğrafların geçen hafta gündeme gelmesi, işgalcilerin kendilerini korumakta da ne kadar başarısız olduğunu ortaya koymuştu.

soL (Dış Haberler)