Almanya İsrail'i mazlum yaptı

Almanya İçişleri Bakanı tarafından dün yapılan açıklamada, İsrail&#039in füze saldırılarında yaklaşık 300 sivilin ölmesinin tek sebebi olarak Hamas&#039ın ateşkesi lağvetmek istemesi gösterildi. Almanya İsrail&#039e &quotSonuna kadar haklısınız ama sivillere biraz dikkat edin&quot dedi.

soL (DIŞ HABERLER) Alman H&uumlk&uumlmeti, d&uumln akşam yapılan bir a&ccedilıklama ile İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılara &uumlst&uuml kapalı destek verdi. Almanya İ&ccedilişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de, d&uumln Bild am Sonntag gazetesine yaptığı a&ccedilıklamada, &quotİsrail'in kendisini savunma hakkına saygı duyuyoruz. Fakat İsrail tarafına, askeri operasyonlarda &oumll&ccedil&uumll&uuml olması ve sivil kaybın &oumlnlenmesi i&ccedilin her t&uumlrl&uuml &ccedilabayı harcaması &ccedilağrısında bulunuyorum&quot dedi.

İsrail'in cumartesi sabahı başlattığı roket saldırılarında aralarında &ccedilok sayıda &ccedilocuğun da bulunduğu yaklaşık 300 kişi hayatını kaybederken ABD'nin ardından bu kez de Alman yetkililer İsrail'i temize &ccedilıkarmak i&ccedilin Hamas'ı su&ccedilladı.

&quotHamas İsrail'e y&oumlnelik f&uumlze saldırılarına derhal son vermelidir&quot
Steinmeier, Hamas'ın İsrail ile varılan ateşkesi lağvetmek istemesini &quotsorumsuzluk&quot olarak nitelendirdi ve &quotHamas'ın, sorumluluk &uumlstlendiğini s&oumlylediği insanlara karşı ikiy&uumlzl&uuml bir oyun sergilediğini&quot s&oumlyledi. Ortadoğu'daki gelişmelerden b&uumly&uumlk endişe duyduğunu ve Gazze Şeridi'nin t&uumlm&uumlyle kaosa s&uumlr&uumlklenmesi tehlikesi bulunduğunu s&oumlyleyen Steinmeier, &quotHamas, derhal ve s&uumlreklilik arzedecek bi&ccedilimde, İsrail'e y&oumlnelik f&uumlze saldırılarına son vermelidir&quot dedi.

&Oumlte yandan, Almanya'da bulunan İsrail temsilciliklerine ve kuruluşlarına yapılabilecek olası saldırılara karşı bir&ccedilok eyalette polisin g&uumlvenlik &oumlnlemlerini artırdığı kaydedildi.