İzmir boykota hazır!

Birleşik Haziran Güncesi

Blog: Serbest Kürsü

Tüm engelleme çabalarına ve baskılara rağmen Birleşik Haziran Hareketi, İzmir'de de 13 Şubat'taki boykota hazırlandı.

"Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Ayaktayız!" sloganıyla, pek çok etkinlik ve alternatif eğitim programları hazırlandı. Çocuklar için hazırlanan programların yanı sıra, pek çok noktada eylemler, söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Göztepe'deki Güzelyalı Kültür Merkezi'nde saat 11.00-16.00 arasında "yaratıcı drama ve hayalimdeki okul resim etkinliği", tüm çocuklara açık olacak.

Buca'da saat 09.30'da Müşerref Mahmut Tınaz İlköğretim Okulu ile Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi önünde, veli ve öğrencilerle bir buluşma gerçekleştirilecek. 11.00-15.30 arasında da, çocuklar için Doğa Sanat Drama ve Tiyatro Merkezi'nde, müzik, yaratıcı drama, yüz boyama ve satranç etkinlikleri düzenlenecek.

Çiğli'de ise, birden fazla noktada etkinlik yapılacak. Harmandali semtinde saat 09.00'da Can Dostlar Kahvehanesi'nde, öncelikle ilköğretim öğrencileri için el işi dersi, koro ve masal/öykü okuma atölyeleri hazırlandı. Aynı saatte ortaöğretim öğrencilerine de, alternatif evrim dersi ve Aziz Nesin Belgeseli ile velileri için de, "Laik ve bilimsel eğitim çocuklarimiza neden lazım?" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Güzeltepe semtindeki Alevi Yol Derneği'nde, saat 09-12.00 arasında "Persopolis" film gösterimi hemen ardından da, "Laik-bilimsel eğitimin toplumsal gelişime katkısı" söyleşisi yapılacak.

Bornova ilçesinde, Eğitim-Sen 4.Bölge Şubesinde, saat 11.30'da "Neden laik ve bilimsel eğitim? " ile 13.00'da "Evrimi Anlamak" başlıklı söyleşiler yapılacak. 14.00'da da veliler, Aziz Nesin Belgeseli gösterimini izleyebilecekler. Bornova'daki bir diğer etkinlik noktası ise, Nazım Hikmet Kültürevi olacak. Veli ve öğrenciler, BHH'nin buradaki atölyelerine de saat 09.30 itibariyle katılabilirler.

Narlıdere'deki Narbel Düğün Salonu da, saat 09.30 itibariyle veli ve öğrenciler için hazırlanan dayanışma sofrası ve atölyelere ev sahipliği yapacak.

İzmir'de bazı noktalarda ise, eylem ve yürüyüşler yapılacak. Boykota destek olan veliler, Torbalı'da saat 12.00'da Torbalı Tıp Merkezi önündeki, Bergama'da 11.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Dikili'de 12.00'da Atatürk Meydanı'ndaki, Buca'da saat 11.00'da Buca Belediyesi önündeki ve Aliağa'da 11.30'da Alpoğuz Anadolu Lisesi önündeki buluşmalara katılabilirler. Karşıyaka'da ise, saat 12.00'da çarşı içindeki Akbank önünde, BHH'nin bir veli buluşma noktası masası açılacak.