AKP'nin ev sahipliğinde Libya'dan Suriye'ye terör hattı

NATO desteği ile iktidara gelen Libya'nın yeni egemenlerinin Suriyeli muhaliflere silah, para ve militan desteği teklif ettiği iddia edildi. Görüşmenin ise Türk yetkililerin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildiği belirtildi.

25 Kasım Cuma günü İstanbul, AKP hükümetinin ev sahipliğinde Libya'nın yeni egemenleri ile Suriyeli muhaliflerin bir araya geldiği kirli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. The Telegraph'ın haberine göre, Türk yetkililerin de katıldığı toplantıda, Libya'nın yeni egemeni islamcılar Suriyeli muhaliflere silah, para ve militan yardımı önerdi.

Haberde, Suriye Ulusal Konseyi'nin Kasım ayı başında gerçekleştirdiği Libya ziyaretinde silah yardımı konusunun da konuşulduğu ve İstanbul'daki toplantıda konunun ayrıntılarının görüşüldüğü belirtildi.

Silah yardımı konusunda zorluk olduğu ancak Suriye sınırları içinde oluşturulacak bir tampon bölge ile her türlü silah yardımının kolaylaşacağının belirtildiği ifade edildi.

Kaddafi yönetimine karşı NATO destekli savaş sırasında Misrata kentinde muhaliflere silah sevkiyatını organize eden bir ismin "Suriyeli muhaliflere silahlar gönderilmiş bile olabilir" şeklindeki sözlerine de haberde yer verildi.

Trablus Askeri Konseyi üyesi Hamid el Maheri'nin "Esad Kaddafi'ye silah göndermişti. Şimdi de Libya'da yüzlerce kişi savaşmak için Suriye'ye gitmek istiyor" ifadesine de haberde yer verildi.

Haberde Türkiye'nin Suriyeli muhalifleri ve muhaliflerin ordusu 'Özgür Suriye Ordusu'nu da Suriye'ye yakın bir bölgede himaye ettiği hatırlatıldı.

The Telegraph'ın ismini vermediği bir Libyalı yetkili, birkaç hafta içinde Suriye'ye askeri müdahale gerçekleştirileceğini iddia etti. Libya'daki NATO destekli yeni iktidar Suriye Ulusa Konseyi'ni tanıyan ilk iktidar olmuştu.

(soL - Dış Haberler)