TKP: İZBAN'da CHP, AKP, MHP aynı safta; al birini vur ötekine!

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü'nden yapılan açıklamada CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İZBAN'daki gizli zam uygulamasına AKP ve MHP'nin yaklaşımının birer ibret vesikası olduğu belirtilerek, 'Gerçekten de yok birbirlerinden farkları. İsimleri değişse de, siyasete hep patronların gözünden bakıyorlar. Ama bizden hatırlatması: İzmir'e patronluk sökmez…

soL-İzmir

İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İZBAN'da gizli zam ve kademeli ücretlendirme dayatmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. 

Halkın büyük öfkeyle karşıladığı ve tepki gösterdiği İZBAN'daki gizli zamma karşı AKP ve MHP de birer açıklama yaptı ancak bu açıklamalar "patronların gözlüğüyle yapılan değerlendirmeler" olmaktan öteye geçemedi.

TKP: YOK BİRBİRLERİNDEN FARKLARI... 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü'nden yapılan açıklamada CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İZBAN'daki gizli zam uygulamasına AKP ve MHP'nin gösterdiği tepkilerin birer ibret vesikası olduğu belirtilerek, "Gerçekten de yok birbirlerinden farkları. İsimleri değişse de, siyasete hep patronların gözünden bakıyorlar. Ama bizden hatırlatması: İzmir'e patronluk sökmez" denildi. 

TKP İzmir İl Örgütü'nün "Al birini vur ötekine" başlıklı açıklaması şöyle: 

İzmir halkının, İZBAN’da uygulamaya koyulan “Artı Para” sistemine yönelik tepkisi, düzen partilerini de açıklama yapmaya zorluyor. Zorluyor, zorlamasına da; yapılan açıklamalar birer ibret vesikası olmaktan öteye gitmiyor.

MHP İl Başkanı Necat Karataş, “Yaptığınız zammı anladık da, bari vatandaşın yaşayacağı kargaşanın önüne geçin” diyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan, en uzak mesafe ücretinin binişte değil de istasyon çıkışında kesilmesini öngören, “otoyol sistemi” dediği bir düzenleme öneriyor.

AKP'liler, İstanbul’da metrobüslerde de uygulandığı için, mesafeye dayalı ücret uygulamasına karşı çıkamıyor.

MHP'liler, yerel yönetimde kendileri olsalar, aynısını yapacaklarından eminler.

Gerçekten de, yok birbirlerinden farkları!

İsimleri değişse de, siyasete hep patronların gözünden bakıyorlar.

Halkı küçümsemeden siyaset yapamıyorlar.

Ama, bizden hatırlatması...

Alaya aldığınız halk, kirli siyasetinizi de, çapsız atışmalarınızı da, hak ettiği çöplüğe atacak!

İzmir'e Patronluk Sökmez!

Toplu Ulaşım ücretsiz ve eşit olarak her yurttaşın yararlanması gereken bir haktır!