Hatay Suriye muhalefetinin üssü oldu

Suriye Ulusal Konseyi’nin Fransa'da yaşayan Başkanı Burhan Galyun ile “Özgür Suriye Ordusu”nun Hatay'da konuşlanan başkanı Albay Riad El Esad Hatay’daki mülteci kampında bir araya geldi.

Suriye Ulusal Konseyi’nin Fransa'da yaşayan Başkanı Burhan Galyun, “Özgür Suriye Ordusu”nun Hatay'da yaşayan başkanı Albay Riad El Esad’la Hatay’daki mülteci kampında bir araya geldi. Türk Dışişleri'nin bilgisi dahiline yapılan görüşmede, Suriye muhalefetinin siyasi kanadının başkanı Galyun, El Esad’a destek sözü verdi.

Galyun'un Hatay ziyaretinde yanında Ulusal Konsey’in önde gelen isimleri Ahmed Ramadan ve İsveç’te yaşayan Abdülbaset Seida da bulundu. Görüşme Suriyeli göçmenlerin kaldığı Hatay'daki kampta gerçekleşti. Suriye’den Türkiye’ye kaçan en yüksek rütbeli subay olan eski Suriye Hava Kuvvetleri Albayı Riad El Esad, yaklaşık beş aydır Hatay’daki kampta kalıyor.

Suriye Ulusal Konseyi’nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Türkiye’de gerçekleştirilen görüşmede, Suriye muhalefetinin siyasi kanadının lideri ile askeri kanadının lideri her konuda işbirliği ve koordinasyon kararı aldı.

Destekliyorum ama sorumluluk almıyorum
Türk Dışişleri tarafından resmen kabul edilmese de Esad’ın kaldığı kampta Suriye’de silah bırakıp ordudan kaçan başka Suriyeli askerlerin de olduğu biliniyor. Türkiye ise Suriye muhalefetine her türlü ortam ve imkanı sağlamasına rağmen bu görüşmenin içeriğinden haberdar olmadığını açıkladı.