ABD Hamas’la gizli görüşme yürütüyor

ABD, halen “terörist örgütler listesinde” tuttuğu Hamas’la gizli görüşmeler yürütüyor. Görüşmelerde ABD, Hamas’ı bazı politikalarını değiştirmesi konusunda ikna etmeye çalışıyor.

soL (DIŞ HABERLER) İngiltere’de yaşayan Hamas uzmanları, ABD’nin örgütle gizli görüşmeler yürüttüğünü açıkladılar. Hamas, halen ABD’nin “terörist örgütler listesinde” bulunuyor.

Londra’da bulunan İslami Politik Düşünce Enstitüsü (IIPT) direktörü Azzam Tamimi, İsveç ve Norveç gibi bazı Avrupa hükümetlerinin de “sivil toplum örgütleri görüntüsü altında” Cenova’da yürütülen görüşmelere katıldıklarını öne sürdü. Eski ABD Başkanı Jimmy Carter’ın da içinde bulunduğu çok sayıda ABD heyetinin son birkaç ayda sık sık Gazze’yi ziyaret ediyor olmasının bir sebebinin de ABD’yle Hamas arasında yürütülen bu görüşmeler olduğu düşünülüyor.

Obama yönetimine bağlı isimlerin, Hamas’ı İsrail’in var olma hakkını tanımaya ikna etmeye çalıştıkları söyleniyor. Fakat görüşmelerden henüz Hamas adına somut bir politika değişikliği çıkmış değil.