Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'dan ilk açıklamalar

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, operasyona ilişkin ilk değerlendirmelerini yaptı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan ve evlerine baskın düzenlenen Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca açıklamalarda bulundu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, "Buraya bizi almaya gelen beyefendiler demokratik, fiziki müdahale etmeden mesleki dayanışma olmadan, yaplan tepkiye küsüp giriyorlar. Ben de dedim, gelsinler. Kendisi gelsin diye bir şey söylemişler. Ben niye gideyim. Siz gözaltı kararı çıkarmışsınız. Gözaltına alınacak insan da sizi bekliyor. Giyinmiş kuşanmış bayram yerine gidiyor gibi bekliyorum. Niye küsüyorsunuz?" dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı  Hidayet Karaca, Samanyolu TV binasının önünde "Bir demokrasi bedeli ödenecekse bunu ödemeye hazırız" dedi. Karaca, açıklamalarının ardından kendisine gelen davet üzerine kendi aracıyla Emniyet'e ifade vermek üzere kanaldan ayrıldı.