Göçük altındaki işçinin yakınları yol kesti

Burdur karayolunda taş ocağında meydana gelen göçük altında kalan işçinin yakınları, arama- kurtarma çalışmalarına ara verilmesi üzerine yol kesti.

soL (HABER MERKEZİ) Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Çubukbeli Mevkii'nde faaliyet gösteren 'Dağıstan' adlı taş ocağında geçen Perşembe sabahı meydana gelen göçük altında kalan işçi Mehmet Çevik'in yakınları, arama- kurtarma çalışmalarına ara verilmesi üzerine dün gece yol kesti.

İşçinin yakınları Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun'un makam otomobiline saldırdı.

Burdur Karayolu'nu 1 saat trafiğe kapatan Çevik'in yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik gruba jandarma tarafından müdahale edildi. Sivil savunma çalışanlarının olay yerinden ayrılmasını istemeyen işçi yakınları işe jandarma arasında arbede çıktı.

Olayla ilgili açıklama yapan Kaymakam İbrahim Hayrullah Sun, "Teknik ekibin verdiği rapor doğrultusunda çalışmalar durdu. Bunun üzerine kimlerden oluştuğunu tam olarak bilemediğimiz bir kalabalık küfürler ederek ve taşlar atarak çalışma yapan kamu görevlilerinin üzerine doğru gelmeye başladı. Bu sırada jandarmanın kurduğu barikatı aşan kişiler benimde içinde bulunduğum aracı taşlamaya ve ardından da devirmek için sallamaya başladılar. Jandarmanın kişileri durdurması üzerine bölgeden ayrıldık" dedi.

Olayların ardından göçük altındaki Mehmet Çevik'e ulaşmak için Antalya Sivil Savunma Arama Kurtarma, il özel idaresi, kara yolları ve DSİ ekipleri bu sabah arama çalışmalarına tekrar başladı.