TKP: 75. yılında sosyalizmin Zafer Günü kutlu olsun!

Türkiye Komünist Partisi 2. Dünya Savaşı'nın bitişini, Nazi iktidarının tarihten silinişini simgeleyen 9 Mayıs günüyle ilgili bir açıklama yaptı. TKP ayrıca 9 Mayıs için yarın saat 21.00'de özel bir YouTube programı yapılacağını duyurdu.

Haber Merkezi

9 Mayıs, insanlık tarihinin gördüğü en büyük yıkım olarak kabul edilen 2. Dünya Savaşı'nın bittiği, Nazi iktidarının kayıtsız, şartsız teslimiyeti kabul ettiğinin Sovyetler Birliği tarafından ilan edildiği gün. Türkiye Komünist Partisi tarafından bu tarihi günle ilgili yapılan açıklamada zaferi yaratanların "Sovyet halkı ve tüm Avrupa’dan partizanlar, faşizme karşı direnenler, sosyalistler, komünistler" olduğu hatırlatıldı ve sosyalizmin acil ihtiyaç olduğu belirtti. 

"Halkların pusulası yine sosyalizm olacak. 75. yılında sosyalizmin Zafer Günü kutlu olsun!" başlıklı açıklama şöyle:

"Yarın 9 Mayıs.

27 milyonu Sovyet yurttaşı olmak üzere 75 milyon insanın yaşamını yitirdiği, milyonlarcasının yaralandığı bir yıkıma yol açan Naziler ve işbirlikçilerinin, halkların mücadelesi karşısında teslim olduğu gün.

Büyük Anayurt Savaşı’nın zaferle noktalandığı, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sonlandığı Zafer Günü kutlu olsun!

9 Mayıs yalnızca halklara barışın geldiği gün değil; aynı zamanda sosyalizmin bir ekonomik ve toplumsal sistem olarak kapitalizme üstünlüğünün ispatlandığı gündür. O günden sonra barışın, halkların kardeşliğinin ve emperyalizme karşı bağımsızlığın pusulası sosyalizm olmuştur.

Sosyalizmin yokluğunda ise dünya, savaş, yıkım ve ölüm üretmeye devam ediyor. Yoksul emekçilerin acımasızca ölüme terk edildiği pandemi günleri, sosyalizmin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu açıkça göstermiştir.

75 yıl önce zaferi yaratanlar Sovyet halkı ve tüm Avrupa’dan partizanlar, faşizme karşı direnenler, sosyalistler, komünistlerdir.

Naziler ve işbirlikçileri dedik… Bugün hâlâ ayaktalar, Krupp’lar, Daimler’ler ve diğerleri. Onların bugünkü siyasi temsilcileri ise Zafer Günü’nden antikomünizm çıkarmakla meşgul.

Sosyalizmi 'totaliterlik' adı altında karalamak, Sovyet kahramanlarının izini tarihten silme girişimleri, liberal çarpıtmalar… Zafer Günü’nü Sovyetleri yok saymak adına 'Avrupa Günü' diye adlandırmak… Bunların hiçbiri halkların hafızasından bu zaferi ve bu zaferi canıyla, emeğiyle var edenleri silmeye yetmeyecek. Halkların pusulası yine sosyalizm olacak.

75. yılında sosyalizmin Zafer Günü kutlu olsun!"

Türkiye Komünist Partisi, Büyük Zafer’in 75. yıldönümünü özel bir programla kutluyor... 9 Mayıs Cumartesi 21.00'de yayınlanacak programı aşağıdaki videoyu oynatarak izleyebilirsiniz: