Dünya Barış Konseyi: 'Margaretta D’Arcy serbest bırakılsın'

Dünya Barış Konseyi, İrlandalı barış savunucusu Margaretta D’Arcy’nin serbest bırakılmasını talep etti ve İrlanda Shannon havalimanının emperyalistler tarafından saldırganlık amacıyla kullanılmasının son bulması için çağrıda bulundu.

(soL - Haber Merkezi) Dünya Barış Konseyi, bir açıklama yayınlayarak, İrlanda Shannon havalimanının ABD ve NATO uçakları tarafından suç ve saldırganlık için kullanılmasına karşı mücadelesi ile tanınan İrlandalı barış aktivisti Margaretta D’archy’nin tutuklanmasını kınadı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Dünya Barış Konseyi, İrlanda Shannon havalimanının son yıllarda ABD ve NATO uçakları tarafından diğer ülke ve halklara yönelik suç ve saldırganlık için kullanılmasına karşı verdiği militanca mücadelesi ile tanınan İrlandalı barış aktivisti Margaretta D’archy’nin tutuklanmasını protesto ettiğini ve şiddetle kınadığını açıklar.

Margaretta D’archy, 79 yaşında, kendini adamış bir barış savunucusudur. Simgesel bir girişim olan İrlanda Barış Hareketinin ve üye örgütümüz PANA’nın (İrlanda Barış ve Tarafsızlık Paktı) üyesidir. Şu an tutuklu yargılanmaktadır. İrlandalı yetkililer, gelecekte tekrar böyle bir eylem içinde yer almayacağına dair imza vermesi karşılığında ona özgürlüğünü “sundular.” Fakat Margaretta bu provokasyonu reddetti ve üç ay hapishanede yatmayı tercih etti.

Margaretta D’Arcy davası, ABD, AB ve NATO’nun emperyalist politikalarını ve bu politikalar doğrultusunda dünya halklarına yönelik artan saldırganlığı ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki askeri üs ve havaalanlarının kötüye kullanımı meselelerini tekrar tartışmaya açtı.

Dünya Barış Konseyi, İrlanda hükümetine bu eylemleri destekleme konusundaki sorumluluklarını hatırlatır ve Margaretta D’Arcy’nin derhal serbest bırakılmasını talep eder. Margaretta D’Arcy ile dayanışma içinde olduğumuzu ve tüm çabamızla PANA’nın yanında olduğumuzu deklare ederiz. Dünya Barış Konseyi tüm üye ve dostlarını konuya duyarlı olmaya ve tavır koymaya çağırıyor.

Shannon havalimanının ABD ve NATO tarafından kullanımına son verilsin!

Shannon üzerinden gerçekleştirilen askeri operasyonlar durdurulsun!

Dünya Barış Konseyi Sekretaryası

Atina, 21 Ocak 2014