Prof. Dr. Ayhan Filazi'den 4 Eylül'e çağrı: Gerçekleri haykırmak için...

4 Eylül'de İstanbul Kartal'da gerçekleştirilecek "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitinginin ilk çağrıcılarından olan Prof. Dr. Ayhan Filazi, her türlü vesayete karşı olan ve emperyalizme boyun eğmeyen herkesin, gerçekleri haykırmak için 4 Eylül mitingine katılmasını önemsediğini söyledi.

Haber Merkezi

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Filazi, her türlü vesayete karşı olan ve emperyalizme boyun eğmeyen herkesin, gerçekleri haykırmak için 4 Eylül mitingine katılmasını önemsediğini söyledi. 

4 Eylül'de Kartal Meydanı'nda düzenlenecek mitingin ilk çağrıcılarından olan Prof. Dr. Ayhan Filazi, bu mitingin önemini soL'a anlattı. 

Ülkemizin, 2. Dünya Savaşı sonrasında oluşturulmaya çalışılan yeşil kuşak projesinin içinde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Filazi, "Yeşil kuşak projesi, cumhuriyetin tüm aydınlanma birikimini, gerek askeri darbeler ve gerekse suni olarak yaratılan terör olaylarıyla yok etmiş, gelinen noktada içinden çıkılamaz bir hal almıştır. Özellikle 1980 darbesi sonrasında, ivmesi sürekli artan gericilik, dincilik ve adam kayırmacılıkla liyakat sistemi bozulmuş, kamu düzeni biat kültürüyle yetişen kesimlerin işgaline uğramıştır. Demokrasinin olmazsa olmazı olan laiklik ilkesi çiğnenmiş, siyasi islam yaşamın her alanına nüfuz etmiştir. Eğitim sistemimiz felç edilmiş, çocuklarımızı emanet edebileceğimiz sağlıklı bir devlet okulu kalmamış, olanağı olanlar çocuklarını özel okullara vermek zorunda bırakılmış, olanağı olmayan ve güçlükle geçinmeye çalışan bu ülkenin emekçileri çocuklarını cihatçı ve gerici yetiştiren eğitim kurumlarına teslim etmek zorunda bırakılmışlardır" dedi. 

"GERÇEKLERİ HAYKIRMAK İÇİN ÖNEMLİ..."

Tüm bu olumsuzluklardan AKP iktidarının da sorumlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Filazi, "Şimdi de AKP iktidarı, tüm bu olumsuzlukları unutup emperyalistlere hizmet ettiği şüphe götürmeyen ve ülkemizi daha da geriye götüreceğine ve emekçi kesimleri daha fazla hak kaybına uğratacağı kuşku götürmeyen 15 Temmuz darbe girişimini kullanarak, bu durumdan pay çıkarmaya çalışmaktadır. İşte buna izin vermemek ve bizim her türlü vesayete karşı olduğumuzu, boyun eğmeyeceğimizi göstermek ve tüm bunları haykırmak için 4 Eylül mitingini önemsiyorum" diye konuştu.