Nejat Yavaşoğulları'ndan 4 Eylül mitingine çağrı

Müzisyen Nejat Yavaşoğulları, 4 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek olan “Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz” mitingine çağrıda bulundu. Yavaşoğulları, "Darbeden önce de ülke iyiye gitmiyordu, yine gitmiyor, bu nedenle bu miting önemli" dedi.

Haber Merkezi

Müzisyen Nejat Yavaşoğulları, 4 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek olan “Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz” mitingine çağrıda bulundu.

Nejat Yavaşoğulları, 4 Eylül mitinginin kendisi açısından neden önemli olduğunu soL’a anlattı.

Türkiye’nin bu haliyle iyiye gitmediğini vurgulayan Yavaşoğulları, “Darbe girişiminden önce de Türkiye’de iyi gitmeyen şeyler olduğu ortadaydı. Sahip olduğumuz değerlerin yitirilmesi, kapitalist anlayışın her alanda dayatılması, ranta yönelik girişimler, toplumun gericileştirilmesi gibi olgular, darbe girişimi öncesinde de gündemdeydi. Darbe girişimiyle, tüm bunlar gündem dışına itilmiş olamaz. O bakımdan bu miting çok önemli. Ülkemizin geleceği açısından, şu anda büyümekte olan nesil açısından çok önemli. Kazanımlarımızı kaybetmekle karşı karşıyayız. Bunun için bu mitinge çağrı yaptım” dedi.

Yenikapı mitinginin AKP mitingine dönüşmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Yavaşoğulları, “Verilmeye çalışılan mesajlar, herhangi bir partinin bayrağının kullanılmaması bile bir aşama ama sonuç olarak AKP mitingine dönüştü. Bize inandırıcı gelmeyen, bugün için demokrasiye methiyeler düzen bir sürü kişi gördük orada. Samimi oldukları konusunda şüphem var. Yani duruma göre hareket ediyorlar diye düşünüyorum. 4 Eylül mitinginin gerçekten emperyalizme, gericiliğe ve darbecilere karşı olanları bir araya geldiği bir miting olacağını düşünüyorum” diye konuştu.