Fatih Yaşlı 'Boyun eğmeyeceğiz' diyenleri 4 Eylül mitingine çağırdı

4 Eylül'de İstanbul Kartal'da gerçekleştirilecek olan "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitinginin çağrıcılarından olan akademisyen-yazar Fatih Yaşlı, "Bu ülkede 'unutmayacağız' diyenler, 'boyun eğmeyeceğiz' diyenler var. 4 Eylül mitingini böyle diyenlerin yan yana geleceği, çoğalacağı önemli bir buluşma olarak görüyor, tüm…

Haber Merkezi

4 Eylül'de İstanbul Kartal'da gerçekleştirilecek olan "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitinginin çağrıcılarından olan akademisyen-yazar Fatih Yaşlı, "Bu ülkede 'unutmayacağız' diyenler, 'boyun eğmeyeceğiz' diyenler var. 4 Eylül mitingini böyle diyenlerin yan yana geleceği, çoğalacağı önemli bir buluşma olarak görüyor, tüm halkımızı 4 Eylül günü Kartal’daki büyük buluşmaya davet ediyorum" dedi.   

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Fatih Yaşlı, soL'a yaptığı açıklamada, 4 Eylül mitinginin önemine işaret ederek şunları söyledi: 

"'Komünistler devleti yıkacak' diye elli yıldır sola karşı beslenip büyütülen İslâmcılık Türkiye’yi bir yıkımın, bir çöküşün eşiğine getirdi. 15 Temmuz gecesi, düne kadar ortak olan İslamcı yapılardan biri, diğerine karşı bir askeri darbe girişiminde bulundu. Hem de “laikliğin bekçisi” olduğunu iddia eden ordudaki mensupları aracılığıyla. O günden beri, düzenin pislikleri bir bir ortalığa saçılıyor, emperyalizmin taşeronu dinci gericiliğin ülkeyi nasıl bir karanlığa sürüklediği ve çöküşün, çözülmenin, çürümenin boyutları çok daha net bir şekilde görülebiliyor.

Darbe sonrasında sergilenmek istenen 'milli mutabakat' adlı müsamere ise güya 'darbe karşıtlığı' adına, olan bitenin siyasi sorumlusunu, yani iktidar partisini, aklamaya, temize çıkarmaya çalışıyor. CHP yönetiminin büyük katkılarıyla sergilenen bu müsamereyi izleyenlere, 'dünü unutun, emperyalizmle işbirliği yapanları unutun, 4+4+4’ü, imam-hatipleştirmeyi, özelleştirmeleri, emek düşmanlığını, Haziran direnişinde katledilenleri, silah taşınan tırları, içeride ve dışarıda izlenen savaş politikalarını unutun' deniyor.

Deniyor denmesine ama bir de 'unutmayacağız' diyenler, 'boyun eğmeyeceğiz' diyenler var. 4 Eylül mitingini böyle diyenlerin yan yana geleceği, çoğalacağı, seslerini yükselteceği önemli bir buluşma olarak görüyor, tüm halkımızı 4 Eylül günü Kartal’daki büyük buluşmaya davet ediyorum."