SBS öncesi ulaşım krizi

Bugün SBS’ye giren öğrenciler ulaşımın en pahalı kentlerden biri olan Bursa’da sınav stresinin yanında bir de ulaşım stresi yaşadılar.

soL (BURSA) Seviye Belirme Sınavı'na (SBS) girecek öğrenciler Türkiye'de belediye otobüslerinin ücretlenin en pahalı olduğu kent olan Bursa'da ulaşım sorunu yaşadı.

Bursa otobüs ücretlerinin fiyatları ile Türkiye genelinde şehiriçi ulaşımda en pahalı kentlerden biri. Tek kullanımlık bir otobüs biletinin bile 2 TL olduğu kentte ulaşım sorunlar yumağı haline gelmiş durumda. Son olarak SBS'ye girecek öğrenciler, yaşadıkları ulaşım sorunları ile sınava panik halinde veya geç girdi. Oturdukları mahallere çok uzak mahallelere yönlendirilen öğrenciler, otobüslerin arızalanması, geç gelmesi veya hiç gelmemesi gibi sorunlar yaşayarak sınava büyük panikle girdi. Sınav öncesi Otobüs İşletme Müdürlüğü'nden şehrin çeşitli bölgelerine dağılan otobüslerin bazıları arıza yaptı. Otobüslerin araza yapmasının nedenini eski model ve kullanılmayacak durumda olmalarına bağlayan vatandaşlar ulaşımın bu kadar pahalı olduğu bir kente bu kadar sorun yaşamalarını tepki ile karışladı. Ayrıca seçim öncesi kente alınan yüksek maliyetli sarı otobüslerin sadece kentin belirli semtlerinde kullanıldığını kaydeden vatandaşlar yoksul veya orta gelirli mahallerin hala eski model otobüslerle hizmet gördüklerini vurguladı.

Çocukları SBS'ye giren veliler, yarın ÖSS'ye girecek öğrencileri uyararak belediye otobüslerine güvenmemelerini, yaşanan saçmalıkların göz önünde olduğunu söyledi. Öğrencilerin bazıları yaşadıkları stres yüzünden sınavda başarısız olacağız korkusu yaşadıklarını ve sınavlarının kötü geçtiğini belirterek kendilerine bu ızdırabı yaşatan belediye yetkilerine kızgın olduklarını ifade etti.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan vatandaşlardan Sena Hanım, kentte semtler arasında büyük uçurum olduğunu vurgulayarak sarı otobüslerin sadece belirli bölgelerde hizmet verdiğini hatırlatarak kentte hala Ankara Yolu üstü ve altı ayrımını yapıldığını ifade etti. Bunun yıllardır kentte bilenerek görülmeyen bir ayrım olduğunu söyleyen Sena Hanım, çocuklara yaşatılan paniğin vicdansızlık olduğunu bildirdi.