Ford'da üretim yeniden durdu

Ford'un Salı günü yeniden faaliyete başlayan Chicago'daki fabrikasında bir işçide Covid-19'a rastlanması üzerine üretime ara verildi. Fabrika'nın erken açıldığını belirten işçiler tedirgin.

Dış Haberler

Ford’un Chicago’daki fabrikasında Salı günü iş başı yapan işçiler, bir çalışanın Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine evlerine gönderildi.

Covid-19 ile mücadele kapsamında haftalardır kapalı olan Ford’un Chicago kentindeki tesislerinde çalışan binlerce işçi Salı günü iş başı yapmış, fabrika önünde oluşan kuyruklar basına yansımıştı. Bir işçinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Çarşamba günü fabrikanın ana tesisi ile bazı kısımlarında üretim geçici olarak durduruldu. 

İşçiler tedirgin

CBS’e konuşan işçiler, durumdan kaygılı olduklarını, henüz iş başı yapmalarının ikinci gününde böylesi bir durumla karşılaştıklarını söylerken, toplumsal mesafeye de uyulmadığını belirttiler.

Ford, Covid-19 nedeniyle alınan önlemlerin anlatıldığı bir video hazırlarken, fabrikada çalışan işçiler tesisteki tecrübelerinin cafcaflı videoda yansıtılandan çok farklı olduğunu belirttiler.

6 Mayıs’ta kardeşini koronavirüs nedeniyle kaybettiğini anlatan Michael Hopper isimli bir işçi, ‘‘Bütün bu insanlar üst üste çalışıyorlar. İşliğimi kendim temizledim’’ diye konuştu.

Bir başka işçiyse, ‘‘İşe gittiğim zaman hastalanacakmışım gibi hissediyorum. Umurlarında değil, bizi değil sadece kârlarını düşünüyorlar. Eğer işe gitmezsek, bizi atıp yerimize yeni birilerini alırlar’’ dedi.

Şirket temsilcisi ise sonucu pozitif çıkan çalışan ile yakından ilgilendiklerini, dokunmuş olabileceği yerlerin dezenfekte edilerek temizlendiğini açıkladı. Ancak açıklamada kaç işçinin hasta ile temas ettiği ve kendisini karantinaya aldığına ilişkin herhangi bir bilgi yer almadı.