'Torunumun silgisini çaldılar' dedi, gözaltına alındı

Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı, Konya’daki yüksek hızlı tren açılışında komşusuna, torunun okulda silgisinin çalındığını anlatan bir yurttaşın ‘hırsız’ dediği için korumalar tarafından apar topar gözaltına alındı.

Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP’li bakanların adının karıştığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından hükümette tam bir ‘hırsız’ paranoyası yaşanıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı, Konya’daki yüksek hızlı tren açılışında komşusuna, torunun okulda silgisinin çalındığını anlatan bir yurttaşın ‘hırsız’ dediği için korumalar tarafından apar topar gözaltına alındığı iddia edildi.

Taraf’tan Hüseyin Özay’ın haberine göre, tam da 17 Aralık operasyonunun yıldönümüne denk gelen açılışta, 1958 doğumlu Konyalı Mustafa Ş. isimli yurttaş yanındaki komşusuna torununun okulda yaşadığı hırsızlık olayını anlattı.

KORUMALAR İKİ KEZ GÖZALTINA ALDIRDI

Torununun okulda, silgisini ve kalemliğini çaldırdığını anlatan Mustafa Ş., ‘hırsızlık’ lafını kullandı. Tören için aldıkları sıkı güvenlik önlemleriyle dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumaları bu sözü duyunca Mustafa Ş. gözaltına alındı.

Karakolda ifadesi alınan ve savcının talimatıyla serbest bırakılan Mustafa Ş., korumaların duruma tepki göstermesi nedeniyle gece yarısı evinden yeniden gözaltına alındı. Mustafa Ş., bu kez sabaha kadar nezarethanede tutuldu. Sabah saatlerinde ifadesi yeniden alındıktan sonra da savcı tarafından serbest bırakıldı.

Yapılan incelemede Mustafa Ş.’nin AKP’li olduğu öğrenildi.