'Erdoğan Putin'i koridorlarda arıyordu'

Rusya Devlet Başkanı Putin’in tüm gezilerini izleyen Kommersant gazetesi muhabiri Andrey Kolsenikov, Paris zirvesinde yaşananları yazdı.

Kommersant gazetesi muhabiri Andrey Kolsenikov “Türk Cumhurbaşkanı Paris’te Putin’i nasıl aradı? Erdoğan’a sıcak ağırlamaya red” başlıklı yazısında Kolesnikov, “Erdoğan’ın konferans salonundan sık sık çıkıp koridorlarda Putin ile karşılaşma umudu ile dolaştığı”nı söyledi.

turkrus.com'un aktardığı habere göre Kolsenikov, Putin'in "Rus uçağının düşürülmesinin IŞİD’in petrol trafiğini koruma amacı taşıdığını" belirten sözlerini aktardıktan sonra şöyle devam etti:

"Putin Türkiye’ye, ‘Kuzey Kafkasya’dan gidenler dahil, Rusyalı terör örgütlerinin temsilcilerinin Türkiye topraklarını kullandıklarını’, orada Türk özel servislerinin koruması altında zaman geçirdiklerini ve daha sonra ‘vizesiz rejimi kullanarak bizim topraklarımıza (Rusya) girdiklerini’ hatırlattı. İlginç olan şu: Hal böyleyken Rusya devletinin en tepesi, Türkiye’den Rusya’ya elma yollanmasıyla bugüne kadar nasıl barışık olabilmiş?"