Eli sopalılar konuştu: ‘Polis bize teşekkür etti’

Dün Fulya’da 1 Mayıs'a katılan yurttaşlara saldıran esnaf, darp ettikleri eylemcileri polise teslim ettikten sonra polisin kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Dün İstanbul Beşiktaş’taki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Fulya, Ayazmadere Caddesi’nden geçen göstericilere sopalarla saldıran esnaflar, göstericileri dövdükten sonra polise teslim ettiklerini, polisin de bunun üzerine kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Hürriyet’e konuşan dört saldırgandan üçü dükkanlarına sığınan yurttaşlarla aralarında tartışma çıktığını, göstericilerin kendilerine saldırdığını ve küfür ettiğini savundu.

‘ONLAR TERÖRİST’

Yurttaşlara saldıran esnaf grubundan Turgay Korkmaz, bölgede oto galerisi sahibi olduğunu, komşusu olan Hayri Öztürk’ün polisin gaz sıkması sonucunda sığınan iki kişiyle tartışma yaşandığını söyledi. Korkmaz, yüzlerinin kapalı olduğunu, ellerinde de sopa ve taş olduğunu iddia ettiği göstericilerin dükkana sığınması sonrasında kendisinin de olay yerine gittiğini ve yurttaşlara müdahale ettiğini söyledi.

Korkmaz, “Biraz arbede yaşandı. Sonra bir eylemci kaçtı. Diğerini de yakalayıp polise teslim ettim. Polis bana teşekkür etti. Ben Müslüman bir insanım ve burada yıllardır esnaflık yapıyorum. Onlar terörist. Zaten yüzlerinde meymenet yoktu. Diğer arkadaşlarda bana destek çıktı. Benim işyerimde pahalı arabalar var. Onlara zarar verilebilirdi” dedi.