Arınç Demirtaş’a çattı, HDP’lilere teşekkür etti

Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş’ın “çözüm süreci” konusunda iyi niyetli olmadığını savunurken, üç HDP’li milletvekiline teşekkür etti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “çözüm süreci” üzerine soruları da yanıtladı. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına sert karşılık veren Arınç, Cumartesi günü yapılan açıklamaya katılan 3 HDP’li milletvekiline teşekkür etti.

Arınç, "(Selahattin) Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın" dedi.

‘METİN YÜZDE 60 DEĞİŞTİRİLDİ’

Hükümet Sözcüsü, “Cumartesi günkü açıklamada 3 HDP vekili vardı, ben onlara teşekkür ediyorum. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

Hatip Dİcle'ye, Leyla Zana'ya, Sırrı Sakık'a teşekkür ediyoruz. Artık engel çıkarılmazsa, vazgeçtik denilmezse, sonuca yaklaştığımızın farkındayım. 4 Şubat'ta açıklanması gereken 10 madde neden 20 gün sonra açıklandı? İşin sırrı burada… 4'ünde getirilen metin çok farklıydı. İtiraz ettiğimiz noktalar vardı. Gelinen nokta beni teyit ediyor. Çok şükür aklı selim galip geldi. Metin yüzde 60 değiştirildi.

Buldan, bana selam gönderiyor, bu işlerin buraya gelmesinde önemli katkıları olmuştur. 4 Şubat'ta açıklama yapılacak dediyse, onun üzerine benim sözlerim geldiyse bunda bir sıkıntı yoktur.