AKP’den İHH’ya ‘yetim sponsoru’ desteği: Öğretmenler İHH memuru mu?

AKP, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’na desteğini sürdürüyor. İHH’nın okullardan bağış toplaması için projeler üretilirken öğretmenler vakfın memuru gibi çalıştırılıyor.

Haber Merkezi

İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla yürütülen “Her sınıfın yetim bir kardeşi var” adlı kampanyaya ilişkin okullara gönderilen yazının ardından yandaş müdürler harekete geçti. Kadıköy’de velilere mektup gönderen okul müdürleri, İHH’ya bağış talep etti.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığına değinilen mektupta, her sınıfın bir “yetim alması” istenirken bunun olmaması durumunda okul adına “yetim alınacağı” ifade ediliyor.

‘YETİMLER SPONSOR BEKLİYOR’

“Binlerce yetim sponsor bekliyor” gibi ifadelerin yer aldığı kampanyada, Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Afrika ülkeleri, Mısır, Orta Asya ülkeleri ve Filistin’den yetimlerin İHH tarafından eşleştirme yapılarak sınıflara dağıtılacağı belirtildi.

“Proje kapsamında öğrenci başına yıllık 40 TL düşmektedir. Ödemelere hemen başlayabilirsiniz. Ödemeler okul idaresine değil her sınıf proje sorumlusu öğretmenlerimize yapılacaktır. İSTEYEN GÖNÜLLÜ 40 TL’NİN ÜZERİNDE DE ÖDEME YAPABİLİR” denilirken İHH’nın veznedarı gibi çalıştırılan öğretmenlerin para toplamanın yanı sıra toplanan paraları da İHH’nın hesabına yatıracağı ve makbuzu sınıfa asacağı dile getiriliyor.

Kadıköy'deki okullarda yapılmak istenen kampanyaya veliler ve öğretmenlerin tepkili olduğu ve konuya ilişkin kısa sürede eyleme geçecekleri belirtiliyor.