Bayram tatilinde havalar nasıl olacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bayram tatilinde ülke genelinde hava sıcaklıklarıyla ilgili günlük tahminleri açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bayram tatilinde hava sıcaklıklarının nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yarın ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi bekleniyor. 

GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ 

4 Temmuz Pazartesi günü Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile İç Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Bayramın birinci günü ise ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz kıyı illeri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bayramın ikinci günü ülkenin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.  

Bayramın son günü de ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. 9 günlük bayram tatilinin sonraki günlerinde ise yağışların Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.